ΙΒΜ: Αγόρασε την εταιρεία του ομογενή «μάγου της Πληροφορικής»

ΙΒΜ: Αγόρασε την εταιρεία του ομογενή «μάγου της Πληροφορικής»

Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας, Γιάννης Ζάκος, με δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο», εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από αυτή την εξέλιξη

Απόψε θα δούμε "Νησί"!
ΙΒΜ: Αγόρασε την εταιρεία του ομογενή «μάγου της Πληροφορικής»
H ΙΒΜ αγόρασε έναντι ενός μεγάλου ποσού (που δε δημοσιοποιήθηκε) την εταιρεία Cognea του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Ζάκου, εφευρέτη του MyCyberTwin ('Αλλος μου Εαυτός).

Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας, που θεωρείται «μάγος της Πληροφορικής», με δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο», εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από αυτή την εξέλιξη.

«Μια μικρή, προηγμένης τεχνολογίας εταιρεία από την Αυστραλία, κάνει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή.

Κλείσιμο
Μέσω της ΙΒΜ, γνωρίζω ότι το όραμά μας για την ΑΙ (Artificial Intelligence), θα γίνει πραγματικότητα και θα επηρεάσει την ανθρωπότητα με τόσους πολλούς θαυμάσιους τρόπους. Ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκινά» είπε.

Από την πλευρά της, η ΙΒΜ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Cognea επέτυχε να αναπτύξει έναν υπολογιστή επικοινωνιακής τεχνητής νοημοσύνης. Η ανακάλυψη αυτή επικεντρώνεται στη δημιουργία βάθους προσωπικότητας, και όταν συνδυάζεται με κατανόηση της προσωπικότητας των χρηστών θα δημιουργεί ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας το οποίο θα είναι πολύ πιο μπροστά από τα "ομιλούντα" έξυπνα τηλέφωνα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Καλωσορίζουμε λοιπόν στην ΙΒΜ τους ιδρυτές της Cognea, Liesl Capper και John Zakos».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του εκπροσώπου της ΙΒΜ όσον αφορά στην απόκτηση της εταιρείας του Γιάννη Ζάκου: «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ότι το σύστημα της Cognea δίνει τη δυνατότητα στους βοηθούς της (ρομπότ) να υιοθετήσουν μια προσωπικότητα η οποία θα ταιριάζει στην εκάστοτε περίπτωση. Μπορούν, δηλαδή, να συμπεριφερθούν ως κανονικοί επιχειρηματικοί συνεργάτες, ή ως φιλικοί γείτονες».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης