Νότια Κορέα: Πλοία - φέρετρα χωρίς σωσίβιες λέμβους είχε η εταιρεία

Νότια Κορέα: Πλοία - φέρετρα χωρίς σωσίβιες λέμβους είχε η εταιρεία

Οι αρχές ελέγχουν προσεκτικά και τα υπόλοιπα φέρι - Εντόπισαν προβλήματα στους μηχανισμούς εγκατάληψης - Εξοργισμένοι συγγενείς των αγνοουμένων επιτέθηκαν σε αξιωματούχους

Νότια Κορέα: Πλοία - φέρετρα χωρίς σωσίβιες λέμβους είχε η εταιρεία
Εξοργισμένοι συγγενείς των θυμάτων του φέρι που βυθίστηκε στις 17 Απριλίου στη Νότια Κορέα επιτέθηκαν σε έναν υπουργό της κυβέρνησης και τον αρχηγό της ακτοφυλακής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης των τελευταίων στους χώρους που περιμένουν να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους. 

Τους κατηγορούν πως δεν έχουν αξιοποιήσει όλους όσους έχουν προσφερθεί να συνδράμουν την έρευνα και την επιχείρηση ανάσυρσης των παγιδευμένων πτωμάτων στο κουφάρι του πλοίου, τόσο όσον αφορά στους εθελοντές όσο και στον τεχνικό εξοπλισμό.

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και πως και οι ίδιοι νιώθουν τον ίδιο πόνο με τους συγγενείς.
Κλείσιμο

Από την αρχή της επιχείρησης στο βυθισμένο φέρι, έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 700 δύτες, που υπό αντίξοες συνθήκες, με πυκνό σκοτάδι και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, προσπαθούν να ανασύρουν τα παγιδευμένα πτώματα. Τα περισσότερα ανήκουν στους έφηβους μαθητές που επέβαιναν στο πλοίο καθώς συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή. 

Οι ιστορίες που διηγούνται οι δύτες είναι συγκλονιστικές, καθώς ακόμα και τώρα οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος σοκάρουν την παγκόσμια κοινότητα.

Ελέγχουν και τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας

Νοτιοκορεάτες ερευνητές δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι σωσίβιες λέμβοι και οι ολισθητήρες διαφυγής σε ένα θυγατρικό πλοίο αυτού που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λειτουργούσαν σωστά, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα αίτια για την τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον σε 181 ανθρώπους κυρίως εφήβους, οφείλεται στον συνδυασμό ανθρώπινου λάθους και μηχανικής βλάβης.

Οι ερευνητές πραγματοποιούν ελέγχους σε ένα ακόμα πλοίο που ανήκει στην εταιρεία Chonghaejin Marine Co.

Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης