Κέρι: Κάλεσε ισραηλινούς - παλαιστίνιους ηγέτες να κάνουν συμβιβασμούς

Κέρι: Κάλεσε ισραηλινούς - παλαιστίνιους ηγέτες να κάνουν συμβιβασμούς

Mερικές ώρες μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ της αναστολής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σε αντίποινα για τη συμφωνία συμφιλίωσης της Χαμάς με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ)

Κέρι: Κάλεσε ισραηλινούς - παλαιστίνιους ηγέτες να κάνουν συμβιβασμούς
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τους ισραηλινούς και τους παλαιστίνιους ηγέτες να κάνουν συμβιβασμούς, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ της αναστολής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σε αντίποινα για τη συμφωνία συμφιλίωσης της Χαμάς με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
«Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να προχωρήσουμε, όμως οι ηγέτες πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς (…) Αν δεν επιθυμούν να κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς, τότε θα είναι πολύ δύσκολο», σημείωσε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις ελπίδες μας και τη δέσμευσή μας να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε ειρήνευση. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος πιθανός δρόμος, όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση ουσιαστικά έφτασε σε ένα πολύ δύσκολο επίπεδο και οι ίδιοι οι ηγέτες πρέπει να λάβουν αποφάσεις», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός.
«Η κατάσταση είναι στα χέρια τους», υπογράμμισε ο Κέρι.
Νωρίτερα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ο Κέρι του είχε πει ότι είναι «απογοητευμένος» από τη χθεσινή ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας συμφιλίωσης.
Η χθεσινή συμφωνία για τον σχηματισμό μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Απριλίου για την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων «δεν βοηθά την ειρηνευτική διαδικασία», σχολίασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ψάκι.
Κλείσιμο
Πάντως η ίδια επεσήμανε ότι: «Εξακολουθεί να εναπόκειται στις πλευρές να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για να συνεχίσουν στον δρόμο της ειρήνης».
Εξάλλου η Ψάκι αρνήθηκε να δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν τερματιστεί, επισημαίνοντας ότι έχουν υπάρξει και στο παρελθόν διακυμάνσεις και ότι «η διαδικασία πρέπει να κάνει τον δρόμο της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης