Λαβρόφ: Η Ουκρανία είναι «πιόνι» ΗΠΑ και Ε.Ε.

Λαβρόφ: Η Ουκρανία είναι «πιόνι» ΗΠΑ και Ε.Ε.

Ζητεί να υπάρξει ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης

Λαβρόφ: Η Ουκρανία είναι «πιόνι» ΗΠΑ και Ε.Ε.
Οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως «πιόνι στο γεωπολιτκό παιχνίδι κατά της Ρωσίας», σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ζητεί να υπάρξει ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι «η Ρωσία ελπίζει ότι οι συμφωνίες της Γενεύης θα εφαρμοστούν με συγκεκριμένες ενέργειες στο εγγύς μέλλον», ενώ παράλληλα κατηγόρησε ΗΠΑ και Ε.Ε. ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι κατά της Ρωσίας».

«Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (...) προσπάθησαν να προκαλέσουν μια νέα 'χρωματιστή επανάσταση', μια επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, αντίθετη προς το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Προσέθεσε ακόμη ότι «λίγοι σοβαροί αναλυτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για τη μοίρα της Ουκρανίας, απλώς η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Οι δυτικοί εταίροι μας και πρωτίστως οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμπεριφερθούν ως νικητές του Ψυχρού Πολέμου, ενεργούν σαν να μην λαμβάνουν υπόψη τη Ρωσία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και κάνουν πράγματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα της Ρωσίας».

Τέλος, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, πρόκειται να συνεχιστεί «η πολιτική ανάσχεσης της χώρας μας, την οποία κατά βάθος η Δύση ουδέποτε εγκατέλειψε. Αρκεί απλώς να θυμηθούμε την υστερική αντιρωσική προπαγάνδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αρκετά πριν από τα γεγονότα στην Ουκρανία, τη βούληση να αμαυρωθούν με όλα τα μέσα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης