Μαλαισία: Δεν ανήκει στο Boeing το αντικείμενο που ξεβράστηκε σε ακτή

Μαλαισία: Δεν ανήκει στο Boeing το αντικείμενο που ξεβράστηκε σε ακτή

Η πρώτη ανάλυση έδειξε ότι δεν προέρχεται από το Boeing 777

Μαλαισία: Δεν ανήκει στο Boeing το αντικείμενο που ξεβράστηκε σε ακτή
Το «ενδιαφέρον αντικείμενο» το οποίο οι αρχές της Αυστραλίας περισυνέλεξαν την Τετάρτη από τις ακτές της Αυστραλίας φαίνεται τελικά ότι δεν ανήκει στο μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Αν και το αντικείμενο εξετάζεται ακόμη, ο Μάρτιν Ντόλαν, επικεφαλής του Αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών είπε ότι πιθανότατα δεν ανήκει στο αεροσκάφος, διαλύοντας για άλλη μια φορά τις ελπίδες των συγγενών των επιβατών οι οποίοι από τις 8 Μαρτίου -όποτε και η πτήση χάθηκε- ζητούν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον Ντόλαν, η πρώτη ανάλυση του αντικειμένου έδειξε ότι δεν προέρχεται από το Boeing 777, ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη, ο προσωρινός υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, ανακοίνωσε τον διορισμό μιας ανεξάρτητης διεθνούς ομάδας για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ ο Χισαμουντίν είπε ότι
Κλείσιμο
ο βασικός σκοπός της διεθνούς ερευνητικής ομάδας είναι να αξιολογήσει, να ερευνήσει και να αποσαφηνίσει την πραγματική αιτία του δυστυχήματος, ώστε να μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μαλαισιανή κυβέρνηση είχε επαφές με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas και άλλες οντότητες που δεν κατονόμασε οι οποίες έχουν στόχο να επεκταθούν οι έρευνες στον βυθό στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με μαλαισιανούς αξιωματούχους, οι ειδικοί που θα απαρτίσουν αυτήν την ανεξάρτητη ομάδα έρευνας θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα και η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.

«Είναι επιτακτικής σημασίας για την κυβέρνηση να σχηματιστεί μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, η οποία θα είναι όχι μόνον ικανή και θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αλλά θα είναι επίσης και εξαιρετικά αξιόπιστη», σημείωσε ο Χισαμουντίν.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας θα ηγηθεί στην έρευνα που θα διεξαχθεί βάσει των κανόνων του ΟΗΕ, δήλωσαν πηγές στο Reuters, ενώ, οι ερευνητικές αρχές θα χρειαστεί να «αναδιοργανωθούν και να ανανεώσουν την στρατηγική τους» αν δεν βρεθεί τίποτε στην τρέχουσα ζώνη των ερευνών».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης