Βίντεο: Επίθεση φιλορώσων κατά του Ουκρανού πολιτικού πριν τη δολοφονία

Βίντεο: Επίθεση φιλορώσων κατά του Ουκρανού πολιτικού πριν τη δολοφονία

Το βίντεο δείχνει βίαιες σκηνές έξω από το δημαρχείο της Χολίβκα, μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ


Βίντεο: Επίθεση φιλορώσων κατά του Ουκρανού πολιτικού πριν τη δολοφονία
Επίθεση από εξαγριωμένο, φιλορωσικό πλήθος δέχτηκε ο Ουκρανός δημοτικός σύμβουλος, Βολόντιμιρ Ρίμπακ, ο οποίος φέρεται να βασανίστηκε και να δολοφονήθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο τοπικός ιστότοπος gorlovka.ua ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να δέχεται επίθεση από ένα «εχθρικό πλήθος». Το βίντεο δείχνει βίαιες σκηνές έξω από το δημαρχείο της Χολίβκα, μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ, και αρκετούς άνδρες να κακομεταχειρίζονται τον δημοτικό σύμβουλο Βολόντιμιρ Ρίμπακ.

Ο Ρίμπακ προσπάθησε να κατεβάσει τη σημαίας της αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανέφερε ο ιστότοπος.

Κλείσιμο
«Πάνω από το πτώμα μου θα κατεβάσεις τη σημαία αυτή», φώναξε ένας άνδρας που φορά πολιτικά στον Ρίμπακ την ώρα που αυτός προσπάθησε να εισέλθει στο δημαρχείο, ενώ αν και δύο αστυνόμοι με στολή εμφανίζονται στο βίντεο, μόνο ένας επεμβαίνει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι μάρτυρες είδαν τον πολιτικό να οδηγείται σε ένα αυτοκίνητο από μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής αργότερα την ίδια ημέρα.

Τελικά, την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι ο  Ρίμπακ βρέθηκε νεκρός, ενώ φέρεται να είχε βασανιστεί.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πολιτικός και ένας ακόμη άνδρας -η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή- φαίνονται να έχουν βασανιστεί και να έχουν αφεθεί ζωντανοί σε ένα ποτάμι για να πνιγούν.

Σημειώνεται ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Ρίμπακ, επικαλέστηκε τη δολοφονία του ως τον λόγο για την επανέναρξη της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού εναντίον των αυτονομιστών στην ανατολική, ρωσόφωνη Ουκρανία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης