Βραζιλία: Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο

Βραζιλία: Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο

Αστυνομικοί σκότωσαν στο ξύλο χορευτή που πέρασαν για έμπορο ναρκωτικών και αμέσως ξέσπασαν συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης

Βραζιλία: Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο
Οι κεντρικότεροι δρόμοι στην τουριστική περιοχή της Κόπα Καμπάνα στο Ρίο της Βραζιλίας έκλεισαν καθώς οργισμένοι διαδηλωτές από γειτονική φαβέλα πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν κατασκευάσει από ελαστικά αυτοκινήτων.

Οι ταραχές που ξέσπασαν ύστερα από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός χορευτή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον πέρασαν για έμπορο ναρκωτικών, σημειώνονται σχεδόν δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή από την Βραζιλία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους μετέδωσαν ότι ένας άνδρας έχασε χθες Τρίτη τη ζωή του στα επεισόδια βίας.

Κλείσιμο



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, ενώ ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και πυροβολισμοί ακούστηκαν από την φαβέλα Παβάο-Παβαοτζίνο.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 26χρονου επαγγελματία χορευτή, του Ντάγκλας Ραφαέλ ντα Σίλβα.

Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι ο Ντάγκλας έφερε στο σώμα του εμφανή σημάδια κακοποίησης και κατηγορεί την τοπική αστυνομία ότι τον χτύπησε μέχρι θανάτου επειδή τον πέρασε για μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής.



Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι τα τραύματα στο σώμα του χορευτή παραπέμπουν σε θάνατο που προκλήθηκε από πτώση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, ο Γουάιρ Ντέιβις, πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκε κοντά στην είσοδο της φαβέλας, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πιο διάσημες παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο, ζητώντας εξηγήσεις για τον θάνατο του νεαρού.



 Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Βραζιλία εξαιτίας της αστυνομικής βίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στο Σάο Πάολο στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στο διάσημο στάδιο Μαρακανά του Ρίο στις 13 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης