Νότια Κορέα: Μόνοι τους προσπαθούσαν να σωθούν οι επιβάτες

Νότια Κορέα: Μόνοι τους προσπαθούσαν να σωθούν οι επιβάτες

Αβοήθητοι, απλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να σώσουν ο ένας τον άλλο για να βγουν από το φέρι που όλο και έγερνε - Στους 150 οι νεκροί, ενώ ακόμα αγνοούνται πάνω από 100 άτομα - Τι λένε οι επιζώντες για τις δραματικές στιγμές που έζησαν

Μπαράζ επιστολών για εργασιακή ειρήνη στην ακτοπλοϊα
Νότια Κορέα: Μόνοι τους προσπαθούσαν να σωθούν οι επιβάτες
Με τον αριθμό των αναθρώπων που έχουν ανασυρθεί νεκροί από το μοιραίο φέρι που βυθίστηκε στην Νότια Κορέα την περασμένη Τετάρτη να έχει ανέβει στους 150, ενώ ακόμα αγνοούνται περισσότεροι από 100, συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες και οι προσωπικές ιστορίες των επιζήσαντων.

«Προσπαθούσα να τους τραβήξω πάνω, αλλά ήταν πολύ δύσκολο και τελικά τους άφησα. Τώρα το μετανοιώνω που δεν έμεινα εκεί». Με τα τραγικά αυτά λόγια περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε ένας Κορεάτης επιβάτης του μοιραίου φέρι που βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη. Ο 'Εουν-σου Τσόι είναι οδηγός φορτηγού και είχε κάνει τη διαδρομή αυτή με το φέρι εκατοντάδες φορές. Βρισκόταν στην καφετέρια, όταν συνέβη το περιστατικό και σχεδόν αμέσως το πλοίο άρχισε να γέρνει.

Κλείσιμο






Ήταν γεμάτη κόσμο εκείνη την ώρα η αίθουσα λέει ο Κορεάτης, όμως όλοι έμειναν στις θέσεις τους, όπως τους είπαν να κάνουν. Όταν πια αποφάσισαν να φύγουν, ήταν αργά: «Όσοι ήμασταν προς την έξοδο, προσπαθούσαμε να τραβήξουμε και τους υπόλοιπους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, γιατί οι άνθρωποι ήταν στα γόνατα και δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν, εξαιτίας της κλήσης του πλοίου. Βγάλαμε ένα εξάχρονο κοριτσάκι, που μας το έδωσαν χέρι με χέρι άλλοι επιβάτες», δηλώνει ακόμα σοκαρισμένος ο Έουν. 

«Τελικά αποφασίσαμε να τους αφήσουμε εκεί και να ανέβουμε πιο ψηλά. Τώρα το μετανοιώνω που πήρα αυτή την απόφαση», καταλήγει ο Κορεάτης.




































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης