Σε δημοπρασία η τελευταία επιστολή που γράφτηκε στον Τιτανικό

Σε δημοπρασία η τελευταία επιστολή που γράφτηκε στον Τιτανικό

Η επιστολή, γραμμένη στο επιστολόχαρτο της White Star Line δημοπρατείται στις 26 Απριλίου από τον οίκο Henry Aldridge & Son of Devizes, στο Ουιλτισάιρ

Σε δημοπρασία η τελευταία επιστολή που γράφτηκε στον Τιτανικό
Η επιστολή που συντάχθηκε όσο ο Τιτανικός βρισκόταν εν πλω, με ημερομηνία 14 Απριλίου 1912, ημέρα που το πλοίο έπεσε πάνω στο παγόβουνο πρόκειται να δημοπρατηθεί σε λίγες ημέρες στη Βρετανία. Η Έστερ Χαρτ που επέζησε του ναυαγίου, έγραψε μία επιστολή στη μητέρα της στο Τσάντγουελ Χιθ του ανατολικού Λονδίνου το πρωί πριν από το ναυάγιο. Το γράμμα, ωστόσο, δεν εστάλη ποτέ.

Η Έστερ το ανακάλυψε στο σακάκι του συζύγου της, μετά τη διάσωση της ίδιας και της επτάχρονης τότε κόρης της. Ο σύζυγός της, Μπέντζαμιν, ήταν ένας από τους 1.522 νεκρούς του ναυαγίου. Η επιστολή, γραμμένη στο επιστολόχαρτο της White Star Line δημοπρατείται στις 26 Απριλίου από τον οίκο Henry Aldridge & Son of Devizes, στο Ουιλτισάιρ.

Ο δημοπράτης Αντριου Όλντριτζ είπε ότι η επιστολή «αποτελεί το μόνο σωζόμενο δείγμα του είδους που γράφτηκε τη μοιραία μέρα, που επιβίωσε του ναυαγίου» και που ανήκε σε ένα πρόσωπο γνωστό που επέζησε του ναυαγίου.

Κλείσιμο
Στην ίδια δημοπρασία θα δημοπρατηθεί ένα σπάνιο μενού της δεύτερης τάξης του Τιτανικού που χρησιμοποιήθηκε ως καρτ ποστάλ από μέλη του πληρώματος. Το μενού αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 97.400 ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα δύο μενού της δεύτερης τάξης που σώζονται, καθώς σχεδόν όλοι οι άρρενες επιβάτες της τάξης αυτής πνίγηκαν. Το μενού για το πρωινό της 11ης Απριλίου 1912 εστάλη από τον Τζέικομπ Γκίμπονς οικονόμο της σάλας της Β' Τάξης στη σύντροφό του, Λ.Πάιν. Το έστειλε όταν το πλοίο σταμάτησε στο Κουίνσταουν της Ιρλανδίας, το τελευταίο λιμάνι του Τιτανικού πριν ναυαγήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης