Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Έλαβαν μέρος περίπου 36.000 δρομείς - Περίπου ένα εκατομμύριο θεατές στάθηκαν κατά μήκος της διαδρομής - Οι Αρχές απαγόρευσαν τη χρήση σακιδίων πλάτης, σάκων και «φαρδιών» ρούχων

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δίνουν σήμερα, Δευτέρα, στη Βοστόνη, ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία, καθώς η πόλη φιλοξενεί τον πρώτο Μαραθώνιο, ένα χρόνο μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του 2013, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 264.

Ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος που έλαβε χώρα στη Βοστόνη τη δευτέρα. Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 36.000 δρομείς, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό στην ιστορία του ετήσιου Μαραθωνίου. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης χρονολογείται από το 1897 και είναι ο παλαιότερος Μαραθώνιος από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896.

Πρώτος τερμάτισε ο Αμερικανός Meb Keflezighi, σε 2:08:37, ενώ από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κενυάτισσα Rita Jeptoo, σε 2:18:57.

Το κανονικό όριο συμμετεχόντων είναι 27.000, ωστόσο, αυξήθηκε εκτάκτως για το 2014, καθώς στον αγώνα έλαβαν μέρος τραυματίες των επιθέσεων, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, καθώς και περίπου 5.000 δρομείς που έτρεχαν το 2013 αλλά δεν είχαν τερματίσει τη στιγμή των επιθέσεων.

Περίπου ένα εκατομμύριο θεατές στήθηκαν κατά μήκος της διαδρομής, ενώ ο Μαραθώνιος έλαβε χώρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τις Αρχές να έχουν απαγορεύσει τη χρήση σακιδίων πλάτης, σάκων και «φαρδιών» ρούχων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης