Σομαλία: Έκρηξη βόμβας με θύμα βουλευτή

Σομαλία: Έκρηξη βόμβας με θύμα βουλευτή

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ανακοίνωσε πως έβαλε τη βόμβα για να τιμωρήσει τους βουλευτές για την υποστήριξή τους στις ξένες δυνάμεις στη χώρα

Σομαλία: Έκρηξη βόμβας με θύμα βουλευτή
Έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει ισλαμιστές μαχητές με θύμα έναν βουλευτή σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε στο Reuters πως η επίθεση έγινε για να τιμωρηθούν οι βουλευτές για την υποστήριξή τους στις ξένες δυνάμεις που έχουν στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν τους αντάρτες στη χώρα απειλώντας, παράλληλα, ότι υπάρξουν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις.

Η έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης άλλος ένας βουλευτής και ένας πολίτης σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε την επομένη της έναρξης από τον πρόεδρο Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ μιας τριήμερης διάσκεψης για τη βελτίωση της ασφάλειας στη ρημαγμένη από τον πόλεμο πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Μοχάμουντ χαρακτήρισε τη δολοφονία του βουλευτή Ισαάκ Μοχάμεντ Ρινόκο "άνανδρη επίθεση" η οποία δεν θα εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από τη θέση του οδηγού και εξερράγη ενώ ο Ρινόκο οδηγούσε στην περιοχή Χάμαρ Ουέιν του Μογκαντίσου, δήλωσε ο λοχαγός της αστυνομίας Χουσέιν Νουρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης