Κορονοϊός MERS: Δεκατρία νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Κορονοϊός MERS: Δεκατρία νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Συνολικά 76 άνθρωποι έχουν πεθάνει έως τώρα στη χώρα - Δεν θεωρείται ακόμα επιδημία

Κορονοϊός MERS: Δεκατρία νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία
Δεκατρία νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θάνατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμπντάλα αλ Ράμπια, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κορονοϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.
 
Ο Ράμπια διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι συμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι «καλό σημάδι» ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.
 
Κλείσιμο
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία και ότι «μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα» να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.
 
Το υπουργείο έχει επίσης ζητήσει από πέντε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ούτως ώστε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την ασθένεια, να παραχθεί ένα εμβόλιο για την αντιμετώπισή της.
 
Ο κορονοϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης