Κατά της κοινωνικής αδικίας ο Πάπας

Κατά της κοινωνικής αδικίας ο Πάπας

Οι δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η κοινωνική δικαιοσύνη, η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και η αλληλεγγύη προς τους μετανάστες ήταν στο επίκεντρο του μηνύματος της Μ. Παρασκευής του Πάπα

Κατά της κοινωνικής αδικίας ο Πάπας
Στο Κολοσσαίο της Ρώμης, παρουσία χιλιάδων πιστών, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταδίκασε όλες τις αδικίες «που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές της επιπτώσεις». Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη μάστιγα της ανεργίας, στις απολύσεις, την κερδοσκοπία και τη διαφθορά. «Όλοι όσοι είναι εγκαταλειμμένοι και σηκώνουν το βάρος του σταυρού, ας ξαναβρούν την ελπίδα, της ανάστασης και της αγάπης του Θεού», τόνισε ο ίδιος ο Πάπας στο Κολοσσαίο.

Οι μετανάστες που πνίγονται στην Μεσόγειο, οι άνεργοι, όσοι αυτοκτονούν λόγω της οικονομικής κρίσης. Στις αναφορές του ο Πάπας Φραγκίσκος δεν τους ξέχασε, καθώς τα ους θεωρεί πραγματικό «σύμβολο του Εσταυρωμένου».


Κλείσιμο
«Δεν φτάνει να διαμαρτυρόμαστε»

Το μήνυμα που στέλνει ο ποντίφικας στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ξεκάθαρο: «αποτελεί σκάνδαλο να λαμβάνουν, κάποιοι, μισθούς εκατό φορές υψηλότερους από όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις τους», τόνισε ο επίσημος ιεροκήρυκας του Αγίου Πέτρου, Ρανιέρο Κανταλαμέσσα, κατά την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής. «Πίσω από κάθε κακό της κοινωνίας μας υπάρχει το χρήμα, ή τουλάχιστον, και το χρήμα» πρόσθεσε ο Κανταλαμέσσα, και αυτό, όπως είπε, «ισχύει και για την οικονομική κρίση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

Ο Φραγκίσκος επιμένει στην ανάγκη κοινωνικής δικαιοσύνης και πραγματικής κατανόησης του χριστιανισμού, στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζει το όλο του ποιμαντορικό έργο. Στην τελετή της «Βια Κρούτσις», στο Κολοσσαίο, μια ακόμη σειρά επίκαιρων, έντονων αναφορών. «Δεν μπορούμε παρά να δακρύσουμε βλέποντας ορισμένους άνδρες να ξεσπούν, στις γυναίκες, την βία που φέρουν μέσα τους», είπε ο αρχιεπίσκοπος Τζανκάρλο Μπρεγκαντίνι, διαβάζοντας κείμενα που ενέκρινε ο ποντίφικας.

«Δεν φτάνει να διαμαρτυρόμαστε. Ο Ιησούς απαιτεί κάτι περισσότερο. Πρέπει να καθησυχάσουμε τις γυναίκες, πρέπει να τις αγαπήσουμε όπως έκανε και ο ίδιος», πρόσθεσε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: DW
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης