ΗΠΑ: Απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία - Μόσχα: Απαράδεκτο!

ΗΠΑ: Απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία - Μόσχα: Απαράδεκτο!

Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι στοχευμένες και να περιλαμβάνουν πολύ σημαντικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας - H Ρωσία αρνείται να αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για το σεβασμό της συμφωνίας της Γενεύης για την ουκρανική κρίση

ΗΠΑ: Απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία - Μόσχα: Απαράδεκτο!
Η Ουάσινγκτον απείλησε εκ νέου τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις αν προχωρήσει σε κλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, Σόυζαν Ράις, «οι κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι στοχευμένες και να περιλαμβάνουν πολύ σημαντικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας. Περιμένουμε να δούμε αν η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πείσει τους ρώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει».

Ρωσία: Απαράδεκτες οι αμερικανικές απειλές
Κλείσιμο

Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται να αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για το σεβασμό της συμφωνίας της Γενεύης για την ουκρανική κρίση, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι χώρες της Δύσης και κρίνει «απαράδεκτες» τις απειλές για την επιβολή νέων κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία «λόγω της κατάστασης» στην χώρα αυτή.

«Οι συνάδελφοί μας της Δύσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μεταφέρουν την ευθύνη κυρίως στη δική μας πλευρά. Όμως πρέπει να το υπογραμμίσουμε: πρόκειται για μια συλλογική ευθύνη» είπε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Rossia 1, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπογράφθηκε στη Γενεύη μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ε.Ε και των ΗΠΑ η οποία προβλέπει μέτρα αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις όπως αυτές που έγιναν από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, ότι δηλαδή θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, μπορούν ελάχιστα να ευνοήσουν την ατμόσφαιρα του διαλόγου» τόνισε ο Πεσκόφ.

«Δε μπορούν να συμπεριφέρονται απέναντι στη Ρωσία σαν εκείνη να είναι μια κακή μαθήτρια ενώπιον της οποίας κραδαίνουν ένα χαρτί όπου πρέπει να ζωγραφίσουν μικρούς σταυρούς όπου εκείνη έχει κάνει σωστά τα μαθήματά της» συνέχισε ο Πεσκόφ.

«Τέτοιους είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες» προσέθεσε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι η Ρωσία έχει κινητοποιήσει στρατιώτες- έως 40.000 άνδρες σύμφωνα με τις χώρες της Δύσης, στα σύνορα με την Ουκρανία λόγω της κρίσης.

«Διατηρούμε στρατεύματα σε διάφορες περιοχές και υπάρχουν στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Κάποια βρίσκονται στις βάσεις εκεί, κάποια άλλα έχουν αποσταλεί ως ενισχύσεις, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία» είπε ο Πεσκόφ.

«Η Ρωσία αποτελεί ακόμα ένα Κράτος απόλυτα κυρίαρχο και είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατιώτες χωρίς κανέναν περιορισμό σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της» τόνισε ο ίδιος.

«Το να διαβεβαιώνει κανείς ότι αυτοί οι στρατιώτες έχουν μια οποιαδήποτε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, εξασκούν μια οποιαδήποτε επιρροή, είναι απόλυτα ανακριβές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης