Ν. Κορέα: 26χρονη αξιωματικός με πείρα ενός έτους στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου;

Ν. Κορέα: 26χρονη αξιωματικός με πείρα ενός έτους στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου;

Νέα στοιχεία για το ναυάγιο των 29 νεκρών και 273 αγνοουμένων, μέχρι στιγμής - Δύο δύτες κατάφεραν να μπουν στο κουφάρι του πλοίου, αλλά, όπως είπαν, δεν μπορούσαν να δουν «ούτε τη μύτη» τους

«Απαντώ σε όλους που με έχουν ζαλίσει!»
Ν. Κορέα: 26χρονη αξιωματικός με πείρα ενός έτους στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου;
Είναι άραγε μία γυναίκα η «πέτρα του σκανδάλου» πίσω από το ναυάγιο στις νότιες ακτές της Νοτίου Κορέας, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων, ενώ άλλοι 273 εξακολουθούν να αγνοούνται; -και, πιθανότατα, είναι νεκροί.

Σύμφωνα με νοτιοκερεατικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία 26χρονη ναυτικό, που φέρει το βαθμό της γ' αξιωματικού, η οποία φέρεται να βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου «Sewol», την ώρα της τραγωδίας.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκαι είχε εμπειρία μόλις ενός έτους και είχε προσληφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν από περίπου έξι μήνες.

Μάλιστα, εις βάρος της -όπως και του καπετάνιου, ο οποίος ήδη συνελήφθη- έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.



Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες για την τραγωδία φαίνεται πως πέφτουν αποκλειστικά πάνω στον καπετάνιο και τους υπαξιωματικούς του. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πλοίαρχος Λι Τζουν-Σεόκ και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο, προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ό,τι το εγκατέλειψαν, όταν οι περισσότεροι επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί σε αυτό.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν την Παρασκευή να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας» δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες, όταν επέστρεψε στην ξηρά.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης