Ν. Κορέα: Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου

Ν. Κορέα: Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου

Οι διασώστες διοχετεύουν οξυγόνο στο κουφάρι του ναυαγισμένου φέρι, καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες 

Τροπολογία για τις οφειλές σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Ν. Κορέα: Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου
Τη σύλληψη του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, διέταξαν οι Αρχές, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. 

Με βάση νεώτερες πληροφορίες ο 69χρονος Λε Τζουν – σεόκ, δεν βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου, αλλά ένας άλλος αξιωματούχος.

Ο ίδιος, μάλιστα, την Μ. Πέμπτη,  εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, οι αρχές της Νότιας Κορέας την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειες διάσωσης των 268 αγνοούμενων, προσθέτοντας στις δυνάμεις τους ένα υποβρύχιο ρομπότ.


Η στιγμή που ο Λε Τζουν – σεόκ εγκαταλείπει το πλοίο που βυθίζεται

Να σημειωθεί πως οι δύτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις έρευνες καθώς οι παλίρροιες είναι ισχυρές και τα νερά θολά, έτσι είναι αδύνατο να εισέλθουν μέσα στο πλοίο. Την ίδια ώρα, οι διασώστες διοχετεύουν οξυγόνο στο κουφάρι του ναυαγισμένου φέρι, καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες.

Η κίνησή τους αυτή έρχεται ως ύστατη προσπάθεια να βοηθήσουν όσους ίσως ακόμη ζουν μέσα στο ναυαγισμένο πλοίο και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την υποθερμία και την έλλειψη οξυγόνου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης