Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Τιτανικό» της Νότιας Κορέας

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Τιτανικό» της Νότιας Κορέας

To protothema.gr στον τόπο της τραγωδίας

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τον «Τιτανικό» της Νότιας Κορέας
Μια τραγωδία που όμοιά της δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία ζει η Νότια Κορέα. Το ναυάγιο του πλοίου «Sewol» μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη βύθιση του Τιτανικού. Μόνο που αυτή τη φορά το σύνολο των αγνοουμένων, για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι έχει επέλθει το μοιραίο, είναι παιδιά, μαθητές λυκείου, που ταξίδευαν για τη δίκη τους «πενθήμερη» εκδρομή. Και το ταξίδι στο τουριστικό θέρετρο Ζεζού αποδείχθηκε χωρίς γυρισμό. Ανείπωτη θλίψη που σταματά για λίγο όταν μεταδίδονται πληροφορίες ότ ενδεχομένως κάποια από τα παιδιά μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη ζωή εφόσον έχουν παγιδευτεί σε στεγανά τμήματα του πλοίου, εκεί όπου ενδεχομένως δεν έχει εισρεύσει θαλασσινό νερό.

Όπως και στο ναυάγιο του Τιτανικού, έτσι και στην περίπτωση του Sewol το πλήρωμα του πλοίου δεν επέτρεψε στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το σκάφος αλλά επί της ουσίας τους εξανάγκασε να παραμείνουν στις θέσεις τους αναμένοντας το μοιραίο.

Τραγικές είναι οι στιγμές που ζουν οι συγγενείς των 271 αγνοουμένων από τη βύθιση του πλοίου «Sewol» που, αντί να οδηγήσει εκατοντάδες μαθητών στον προορισμό τους, όπου θα διασκέδαζαν και θα περνούσαν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, κατέληξε να μετατραπεί στον υγρό τάφο τους.

Κλείσιμο
Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που τράβηξε για το protothema.gr η δημοσιογράφος Δανάη Γραφάκου που βρίσκεται στη Νότια Κορέα οι γονείς των μαθητών είτε περιμένουν έξω από το νοσοκομείο σε αυτοσχέδιες τέντες αναμένοντας μια πληροφορία ή είδηση είτε συγκεντρώνονται στο λιμάνι από το οποίο ξεκινούν οι επιχειρήσεις του κορεατικού λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.













Παράλληλα στο λιμάνι του Τζίντο έχει αναρτηθεί ένας πίνακας όπου συνεχώς ανανεώνεται με τα ονόματα εκείνων που βρίσκονται. Ένας πίνακας που αποτυπώνει σε λίγες λέξεις την τραγωδία που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή.



Στο νοσοκομείο έχουν εντωμεταξύ μεταφερθεί μέλη του πληρώματος, τα οποία σε συζητήσεις με κορεάτες δημοσιογράφους υπερασπίζονται τον καπετάνιο για τις πράξεις του.















Από την πλευρά του ο 69χρονος Λι Τζουν-σέοκ, που αντικαθιστούσε τον πλοίαρχο την ημέρα που το Sewol βυθίστηκε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ψέλισε: «Λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθιά ντροπιασμένος»...

Ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη τη Νότιο Κορέα.

Ο Λι εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας,φορώντας κουκούλα, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μονάχα: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Ο άνδρας λέγεται πως είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο και πως εργαζόταν ως πλοίαρχος τα τελευταία 40 χρόνια.

Παρά την εμπειρία του, όμως, ένα λάθος του ενδέχεται να οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες παιδιά και ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της βύθισης του πλοίου και δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για πιθανή βίαιη αλλαγή πλεύσης, που πιθανώς προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.



Καταρρέουν οι συγγενείς

Ανείπωτος είναι ο πόνος των συγγενών των αγνοουμένων επιβαινόντων του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας.

Νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Όσο για τις 276 ψυχές που αγνοούνται και είναι κυρίως μαθητές, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κανένα σημάδι ζωής με τις ελπίδες σιγά-σιγά λιγοστεύουν.

Το πλοίο μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, ενώ το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων καταρρέουν. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να παρηγορήσει τις καρδιές τους και να απαλύνει τον πόνο τους. Η οργή τους ξεχειλίζει και ο χρόνος για να βρεθούν σώοι οι αγαπημένοι τους δεν είναι με το μέρος τους...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης