Νότια Κορέα: Αυτός είναι ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου

Νότια Κορέα: Αυτός είναι ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου

Εγκατέλειψε από τους πρώτους το βυθιζόμενο καράβι - Κρύβει το πρόσωπό του και δηλώνει «βαθιά ντροπιασμένος» μπροστά στις κάμερες

Νότια Κορέα: Αυτός είναι ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου
«Λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθιά ντροπιασμένος»… Κάπως έτσι περιέγραψε αυτό που νιώθει ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου που αντί να οδηγήσει εκατοντάδες μαθητών στον προορισμό τους όπου θα διασκέδαζαν και θα περνούσαν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, κατέληξε να μετατραπεί στον υγρό τάφο τους.

Ο 69χρονος Λε Τζουν - σεόκ, που αντικαθιστούσε τον πλοίαρχο την ημέρα που το Sewol βυθίστηκε, συγκλονισμένος δήλωσε πως δεν έχει άλλα λόγια για να εκφράσει τον πόνο του, ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη τη Νότιο Κορέα.

Ο Λι εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».
Κλείσιμο

Ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο, λέει ο άγραφος νόμος της θάλασσας, όμως ο Νοτιοκορεάτης δεν τον τήρησε... Όπως λένε οι μαρτυρίες και παραδέχεται και ο ίδιος, ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο καράβι, αφήνοντας μέσα εκατοντάδες επιβάτες - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά. Είχε περάσει μόλις μισή ώρα από τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα...

Αν και τυπικά δεν παραβίασε κάποιο νόμο της Κορέας, εντούτοις έχει συλληφθεί από τις αρχές μέχρις ότου εξακριβωθεί πλήρως το τι έγινε.

Ο άνδρας λέγεται πως είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο και πως εργαζόταν ως πλοίαρχος τα τελευταία 40 χρόνια.

Παρά την εμπειρία του, όμως, ένα λάθος του ενδέχεται να οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες παιδιά και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της βύθισης του πλοίου και δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για πιθανή βίαιη αλλαγή πλεύσης που πιθανώς προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης