Νότια Κορέα: Καταρρέουν οι συγγενείς των αγνοουμένων

Νότια Κορέα: Καταρρέουν οι συγγενείς των αγνοουμένων

«Βαθιά ντροπιασμένος» δηλώνει ο καπετάνιος - Αυξήθηκε στους 20 ο αριθμός των νεκρών - 276 άνθρωποι αγνοούνται - Εξαιρετικά δύσκολο το έργο των διασωστών

Από το XXXL στο Medium…
Νότια Κορέα: Καταρρέουν οι συγγενείς των αγνοουμένων
«Λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθιά ντροπιασμένος»... Κάπως έτσι περιέγραψε αυτό που νιώθει ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου «Sewol» που, αντί να οδηγήσει εκατοντάδες μαθητών στον προορισμό τους, όπου θα διασκέδαζαν και θα περνούσαν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, κατέληξε να μετατραπεί στον υγρό τάφο τους.

Ο 69χρονος Λι Τζουν-σέοκ, που αντικαθιστούσε τον πλοίαρχο την ημέρα που το Sewol βυθίστηκε, συγκλονισμένος δήλωσε πως δεν έχει άλλα λόγια για να εκφράσει τον πόνο του, ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη τη Νότιο Κορέα.

Ο Λι εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας,φορώντας κουκούλα, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μονάχα: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Κλείσιμο
Ο άνδρας λέγεται πως είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο και πως εργαζόταν ως πλοίαρχος τα τελευταία 40 χρόνια.

Παρά την εμπειρία του, όμως, ένα λάθος του ενδέχεται να οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες παιδιά και ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της βύθισης του πλοίου και δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για πιθανή βίαιη αλλαγή πλεύσης, που πιθανώς προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.



Καταρρέουν οι συγγενείς

Ανείπωτος είναι ο πόνος των συγγενών των αγνοουμένων επιβαινόντων του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας. 

Νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Όσο για τις 276 ψυχές που αγνοούνται και είναι κυρίως μαθητές, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κανένα σημάδι ζωής με τις ελπίδες σιγά-σιγά λιγοστεύουν.

Το πλοίο μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, ενώ το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων καταρρέουν. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να παρηγορήσει τις καρδιές τους και να απαλύνει τον πόνο τους. Η οργή τους ξεχειλίζει και ο χρόνος για να βρεθούν σώοι οι αγαπημένοι τους δεν είναι με το μέρος τους...



Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν-χιε ( αριστερά) δίνει κουράγιο στη μητέρα ενός κοριτσιού που αγνοείται κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τους γονείς των παιδιών που αγνοούνται σε γυμνάσιο στη Νότια Κορέα. 



Συγγενής αγνοουμένου καταρρέει και οδηγείται σε ασθενοφόρο καθώς περιμένει για νεώτερες ειδήσεις μαζί με άλλες οικογένειες αγνοουμένων σε ένα γυμναστήριο στο Τζίντο. 



Και άλλος συγγενής αγνοουμένου καταρρέει στο άκουσμα των νέων και οδηγείται σε ασθενοφόρο.



Αγρυπνία στην Κορεατική Αμερικανική Ομοσπονδία του Λος Άντζελες για τα θύματα του βυθισμένου πλοίου. 



Μέλος της οικογένειας αγνοουμένου προσεύχεται ενώ περιμένει για μία καλή είδηση ​​από τις ομάδες διάσωσης σε ένα γυμναστήριο στο Τζίντο.



Συγγενής αγνοουμένου λυγίζει στη θέα του βυθισμένου πλοίου «Sewol».



Οι φρουροί του πρωθυπουργού Τσουνγκ Χονγκ-Γουόν προσπαθούν να τον προστατεύσουν από οργισμένους συγγενείς. Άλλοι τον τραβούσαν από το σακάκι και άλλοι του πετούσαν νερό και μπουκάλια.



Ομάδες διάσωσης ψάχνουν για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου «Sewol».



Μία γυναίκα προσεύχεται για τους αγνοούμενους μαθητές σε σχολείο στην περιοχή Ανσάν.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης