Malaysia: Επαναπροσδιορισμός των ερευνών αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά στοιχεία

Malaysia: Επαναπροσδιορισμός των ερευνών αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά στοιχεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, είναι πιθανό να υπάρξει αλλαγή προσέγγισης στην αναζήτηση του αεροσκάφους

 

Τώρα «διγλωσσία» και μεταξύ Ντόρας και επίτιμου
Malaysia: Επαναπροσδιορισμός των ερευνών αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά στοιχεία

Έχουν περάσει ήδη 41 ημέρες από τη στιγμή που το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα αφότου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Έκτοτε, οι συγγενείς περιμένουν μάταια για μία πληροφορία που θα τους αναπτερώσει το ηθικό ότι οι αγαπημένοι τους εντοπίστηκαν ώστε να μπορέσουν να θρηνήσουν.

Ωστόσο, οι έρευνες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα γεγονός που οδηγεί τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, να δηλώνει ότι είναι πιθανή η επαναπροσέγγιση της κατάστασης εφόσον δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία.

Κλείσιμο

Όπως είπε ο Χουσείν, σε επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, και τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Ντατούκ Σερί Νατζίμπ Ραζάκ, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των ερευνών μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η μέθοδος που εφαρμόζεται.

«Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την επιχείρηση ερευνών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα και πιθανώς ο τόπος που πραγματοποιείται», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μεταφορών.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν εξετάζει να αγοράσει νέο εξοπλισμό, δορυφόρους με ραντάρ για παράδειγμα, καθώς όπως είπε η τραγωδία με το αεροσκάφος οδήγησε στην αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας τεχνολογικής υποστήριξης.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε πως οι κηλίδες καυσίμων που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό προ ημερών, δεν προέρχονται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης