Σεγκολέν αλά... Λεπέν: Φέρνει φόρο για τα ξένα φορτηγά που διασχίζουν τη Γαλλία

Σεγκολέν αλά... Λεπέν: Φέρνει φόρο για τα ξένα φορτηγά που διασχίζουν τη Γαλλία

Η νέα υπερ-υπουργός Οικολογίας ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το νόμο «ecotaxe» με ένα νέο...

Σεγκολέν αλά... Λεπέν: Φέρνει φόρο για τα ξένα φορτηγά που διασχίζουν τη Γαλλία
Στα χνάρια της Μαρίν Λεπέν βαδίζει η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η νέα υπερ-υπουργός Οικολογίας στην κυβέρνηση υπό τον Μανουέλ Βαλς, καθώς, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, προσανατολίζεται στην επιβολή ενός φόρου για τα ξένα φορτηγά που διασχίζουν το γαλλικό έδαφος.
  
Η πρώην ερωμένη και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σκέφτεται να αντικαταστήσει τον οικολογικό φόρο, τον επονομαζόμενο "ecotaxe", ο οποίος δεν είναι αποδεκτός από τους Γάλλους πολίτες, και να τον αντικαταστήσει μ' ένα φόρο, που θα αφορά μόνο τα ξένα φορτηγά που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον "ecotaxe" έχει παγώσει πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, μετά το κύμα διαδηλώσεων στη Βρετάνη, αλλά και σε άλλες γαλλικές περιοχές. Σε περίπτωση εφαρμογής του, ο φόρος αυτός θα επιβαλόταν σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Κλείσιμο
Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και εργαζόμενοι είχαν διαδηλώσει κατά της εφαρμογής του νόμου, χαρακτηρίζοντάς τον ως το τελευταίο πλήγμα έπειτα από μια σειρά από φορολογικές αυξήσεις, κυρίως στις επιχειρήσεις.

Για να εκτονωθεί η ένταση που είχε προκληθεί, η κυβέρνηση Ολάντ είχε αναστείλει στα τέλη Οκτωβρίου την επιβολή του φόρου αυτού στα φορτηγά, ο οποίος θα ετίθετο σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Το συνδικάτο μεταφορών OTRE και οι αγρότες και οι παραγωγοί τροφίμων της Βρετάνης αξίωναν πρώτοι την απόρριψη του φόρου αυτού.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η Σεγκολέν σκέφτεται την κατάργηση του περιβαλλοντικό φόρου για τα φορτηγά και την αντικατάστασή του από ένα φόρο που θα αφορά μόνο στα φορτηγά με ξένες πινακίδες, που θα διασχίζουν το γαλλικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης