Η εγγονή του Μουσολίνι στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι

Η εγγονή του Μουσολίνι στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι

Με το κόμμα της Φόρτσα Ιτάλια κατεβαίνει στις ευρωεκλογές η Αλεσάντρα Μουσολίνι – Ο άντρας της έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο με σεξουαλικές επαφές με ανήλικες εκδιδόμενες 

Η εγγονή του Μουσολίνι στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου της Φόρτσα Ιτάλια στις ευρωεκλογές.

Παρά την απόφαση για προσφορά κοινωφελούς εργασίας, ο «μίστερ τιβί» δεν σταμάτησε, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, να ασχολείται με την διεύθυνση του κόμματός του και την επιλογή των ονομάτων των υποψηφίων για μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στους υποψήφιους του Φόρτσα Ιτάλια το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτός της Αλεσάντρα Μουσολίνι: η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της ηθοποιού Σοφία Λόρεν είναι ως σήμερα μέλος της γερουσίας.

Κλείσιμο
Ο σύζυγός της Μάουρο Φλοριάνι, υπενθυμίζουν τα μέσα ενημέρωσης, ενεπλάκη πρόσφατα σε έρευνα για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες κοπέλες οι οποίες εκδίδονταν σε μεγαλοαστική περιοχή της Ρώμης. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «δυο μόνο συναντήσεις», αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία των ανήλικων κοριτσιών.

Στους υποψήφιους περιλαμβάνεται επίσης η τραγουδίστρια Ίβα Τζανίκι, που ήταν ιδιαίτερα γνωστή την δεκαετία του εβδομήντα — χάρη και σε ερμηνείες τραγουδιών που είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης με τους στίχους μεταφρασμένους στα ιταλικά.

Στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια συγκαταλέγεται και ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, γνωστός παρουσιαστής της Rai και καναλιών του ομίλου Μπερλουσκόνι. Ήταν από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που προχώρησαν σε coming out, έκανε δηλαδή δημόσια γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος. Έχει γράψει σειρά άρθρων και βιβλίων για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Παρά τις πρόσφατες διαψεύσεις, στις επιλογές του Μπερλουσκόνι συμπεριλαμβάνεται και η πρώην τηλεπαρουσιάστρια της Rai Mπάρμπαρα Ματέρα, η οποία έχει ήδη εκλεγεί βουλευτίνα της Φόρτσα Ιτάλια. Αίσθηση, ακόμη, προκάλεσε η επιλογή του δημοσιογράφου Πάολο Γκουτσάντι (από τους παλιούς και στενότερους συνεργάτες του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού) ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια είχε επικρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την εποχή των «πάρτι της έπαυλης του Άρκορε».

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι, έστω και αν βρίσκεται στην Ρώμη, δεν θα παραβρεθεί στην συνάντηση αυτή με τους δημοσιογράφους.

Η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται σε κρίσιμη φάση —σημειώνουν αναλυτές στον Τύπο— καθώς μένει να φανεί πώς θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η Φόρτσα Ιτάλια κινδυνεύει να περιοριστεί σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 20%, κάτι που θα αποτελούσε σαφή ήττα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης