«Σπίτι μου, σπιτάκι μου»: 74χρονος λήστεψε τράπεζα για να ξαναμπεί στη φυλακή!

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου»: 74χρονος λήστεψε τράπεζα για να ξαναμπεί στη φυλακή!

Μέσα σε πενήντα χρόνια μόνο έξι έχει ζήσει εκτός φυλακής - Όπως αποκάλυψε του έχει λείψει η ζωή στη φυλακή

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου»: 74χρονος λήστεψε τράπεζα για να ξαναμπεί στη φυλακή!
Ο 74χρονος Walter Unbehaun από το Σικάγο, δικάζεται σήμερα για ληστεία τράπεζας και το δίλημμα που έχει βάλει σε δικαστή και εισαγγελέα είναι μάλλον γρίφος για δυνατούς λύτες. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, ο 74χρονος που αποφυλακίστηκε το 2011 πάλι για ληστεία τράπεζας, έγινε ξανά ληστής μόνο και μόνο για να επιστρέψει πίσω από τα κάγκελα!

Ο Unbehaun έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του φυλακισμένος από το πρώτο αδίκημα που διέπραξε σε ηλικία 23 ετών, όταν απήγαγε στο Οχάιο μια 19χρονη και την οδήγησε σε ένα μοτέλ, μέχρι διαρρήξεις κατοικιών και ληστείες τραπεζών, έτσι που μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια να έχει ζήσει ελεύθερος μόνο τα 6 από αυτά.

Η εξομολόγηση του συνηγόρου του, αλλά και ενός αξιωματικού του FBI, ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε την τελευταία ληστεία σε τράπεζα του Σικάγου με απώτερο στόχο να συλληφθεί και να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, φαίνεται ότι δεν έπεισε τον δικαστή και την εισαγγελέα της έδρας, Sharon Fairly, η οποία δήλωσε ότι τυχόν φυλάκιση του κατηγορουμένου θα μπορούσε να εκληφθεί ως ανταμοιβή για την πράξη του και να περάσει λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

Κλείσιμο
Αλλά και η αθώωσή του θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβής για το κοινωνικό σύνολο αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο 74χρονος να διαπράξει και πάλι παράνομες πράξεις.

Πάντως, ο συνήγορός του τόνισε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του πάσχει από ήπια άνοια και πιθανό σε αυτό το λόγο να οφείλεται η τελευταία ληστεία τράπεζας, ενώ η αδελφή του τόνισε ότι πρόκειται για ένα δυστυχισμένο άνθρωπο, που έχει χωρίσει από δύο γάμους ενώ έχασε την τρίτη σύζυγό του και δεν απέκτησε ποτέ παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης