«Υγρός τάφος» για 271 παιδιά στη Ν. Κορέα - Εστελναν SMS με «αντίο» ενώ βυθίζονταν!

«Υγρός τάφος» για 271 παιδιά στη Ν. Κορέα - Εστελναν SMS με «αντίο» ενώ βυθίζονταν!

Τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου - Μέχρι στιγμής, 179 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 25 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι

“Wet grave” for 287 children in South Korea – they were sending SMS saying "Goodbye" while they were sinking!
Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας, με τη βοήθεια δυτών, συνεχίζει για δεύτερη μέρα την έρευνα για την ανεύρεση των 271 -τελικά- αγνοούμενων, του τραγικού ναυαγίου στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας του κρουαζιερόπλοιου Sewol που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Την ίδια ώρα, ραγίζουν τις καρδιές τα μηνύματα που έστελναν τα παιδιά την ώρα που βυθίζονταν, αλλά και ο πόνος των συγγενών που επιτέθηκαν κατά του πρωθυπουργού πετώντας του μπουκάλι.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Κλείσιμο


Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως ισχυρών προβολέων, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.



Οι οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα της παράκτιας πόλης Τζίντο είναι οι τραγικές φιγούρες του ναυαγίου, καθώς οι ελπίδες τους εξανεμίζονται όσο περνά ο χρόνος. Μέχρι στιγμής, 163 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 25 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.



Αρκετοί, πάντως, είναι οι γονείς που κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας για ελλειπή προσπάθεια στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και για απόκρυψη πληροφοριών. «Δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να μας μεταφέρει στο τόπο του ναυαγίου, έντεκα γονείς δώσαμε 61.000 γουάν (περί τα 58,79 δολάρια) ο καθένας για να νοικιάσουμε μια βάρκα και να μεταβούμε στο ναυάγιο, ενώ πήραμε μαζί μας και έναν δημοσιογράφο, καθώς και έναν δύτη. Αλλά δεν υπήρχε εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης», είπε ένας πατέρας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είμαι πολύ θυμωμένος. Τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πως η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι όλα ένα ψέμα», πρόσθεσε.



Πάντως, σχετικά με την αλλαγή πορείας που αναφέρθηκε πως πραγματοποίησε ο πλοίαρχος, όπως έδειξαν οι συντεταγμένες του πλοίου, δεν ήταν μακριά από εκείνες που έπρεπε κανονικά να εκτελέσει. Ακόμη, σύμφωνα με αξιωματικό της ακτοφυλακής, το πλοίο πήρε γρήγορα κλίση εξαιτίας των ισχυρών παλιρροιών που λαμβάνουν χώρα στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Κορέας.

Σοκαριστικές εικόνες μέσα από το πλοίο


Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τις τραγικές στιγμές πριν τη βύθιση του πλοίου.



Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή οι μαρτυρίες των επιζώντων, εκ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται με κατάγματα, εγκαύματα και σοβαρά τραύματα, είναι δραματικές καθώς αναφέρονται σε έναν ισχυρό θόρυβο και στη συνέχεια στη βίαια κλίση που πήρε το κρουαζιερόπλοιο.«Τα κύματα έσκαγαν στο πλοίο και ξαφνικά ήταν σαν να έγειρε βίαια. Ο κόσμος στριμώχτηκε και δε μπορούσε να βγει από τις καμπίνες του γιατί δε κατάφερνε να ανοίξει την πόρτα. Το πλοίο έγειρε σε γωνία περίπου 60 μοιρών και σιγά - σιγά έγειρε σε γωνία 90 μοιρών πριν αναποδογυρίσει και τότε ήταν που σώθηκα εγώ», δήλωσε ένας τραυματίας στην κάμερα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Φώναζα περίπου 30 - 40 λεπτά, αντικείμενα έπεφταν και ο κόσμος γλιστρούσε προς τα κάτω», είπε ένας νεαρός διασωθείς.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης