Αναγνώριση από τη Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία

Αναγνώριση από τη Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία

Αξιωματούχοι από την αυτόνομη επαρχία της Μολδαβίας κατέθεσαν σχετικό αίτημα στη Μόσχα

Αναγνώριση από τη Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία
Επίσημο αίτημα στη Μόσχα να προχωρήσει στην αναγνώρισή της Υπερδνειστερίας κατέθεσαν αξιωματούχοι της αυτόνομης αυτής επαρχίας της Μολδαβίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της χερσονήσου της Κριμαίας, οι κάτοικοι της οποίας ψήφισαν την ένωσή της με τη Ρωσία.

Στο αίτημα τους προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλούνται δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Μολδαβία όπου και ανήκει.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Υπερδνειστερίας δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία των Μολδαβών εντός των συνόρων της περιοχής της.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που το αίτημα ικανοποιηθεί θα αποτελέσει την υλοποίηση των φόβων των χωρών της Δύσης και του ΝΑΤΟ ότι εφόσον επαναληφθεί στην Υπερδνειστερία ένα σενάριο τύπου Κριμαίας, τότε ο Πούτιν ουσιαστικά θα αποκόψει την Ανατολική Ουκρανία από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στίγμα των προθέσεων είχε δώσει με δηλώσεις της, τον Μάρτιο, η υπουργός Εξωτερικών Nina Shtanski, η οποία είχε σημειώσει ότι «ο ρωσικός κόσμος ενώνεται. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση των λαών για ενότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης