Βίντεο: Δείτε τον πιο... «καλωδιωμένο» άνθρωπο του κόσμου

Βίντεο: Δείτε τον πιο... «καλωδιωμένο» άνθρωπο του κόσμου

Ο 45χρονος Κρις Ντάνσι από το Ντένβερ των ΗΠΑ έχει στο σώμα του 700 αισθητήρες, οι οποίες καταγράφουν όλες τις λειτουργίες του σώματός του

Βίντεο: Δείτε τον πιο... «καλωδιωμένο» άνθρωπο του κόσμου
O Κρις Ντάνσι θέλει να αφήσει στις επόμενες γενιές το «ψηφιακό» του στίγμα. Για την ακρίβεια, φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως ο πιο «καλωδιωμένος» άνθρωπος στον πλανήτη!

Σε κάθε του βήμα, σε κάθε του κίνηση, 24 ώρες το 24ωρο, ο 45χρονος από το Ντένβερ, φέρει στο σώμα του 700(!) αισθητήρες, ενώ χρησιμοποιεί μια ολόκληρη συλλογή από συσκευές, εφαρμογές και υπηρεσίες για να καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες για τις λειτουργίες του σώματός του -ακόμη και γι' αυτές που δεν ελέγχει, όπως είναι η θερμοκρασία του σώματος, αλλά και οι κύκλοι του ύπνου του.

Ανάμεσα στις συσκευές που τον συνοδεύουν παντού, συγκαταλέγονται το έξυπνο ρολόι Pebble, τα γυαλιά της Google, το ηλεκτρονικό βραχιόλι της BodyMedia και ένας μετρητής καρδιακών παλμών Blue.

Κλείσιμο
Συνδυάζοντας τον παραπάνω εξοπλισμό με αισθητήρες, ο Ντάνσι είναι σε θέση να συλλέγει πληροφορίες γύρω από τις διατροφικές του συνήθειες, την κίνησή του κ.ά. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, με τη βοήθεια του «φορετού» συστήματος, κατάφερε να χάσει 45 κιλά. 

Το σπίτι του Ντάνσι είναι επίσης συνδεδεμένο με μια σειρά από υπερσύγχρονα συστήματα, όπως π.χ. έξυπνο φωτισμό και ένα σύστημα παρακολούθησης ύπνου, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στο στρώμα του. 

Ο «κολλημένος» με την τεχνολογία Ντάνσι συλλέγει δεδομένα γύρω από τον εαυτό του τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάθε εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, προσθέτει δύο με τρία νέα συστήματα έχοντας έτσι τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες και να διαμορφώσει ανάλογα τις μετρήσεις που πραγματοποιεί κάθε φορά. 

Ο δικτυωμένος άνδρας υποστηρίζει ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι σε θέση να γνωρίζει τον εαυτό του όσο το δυνατό καλύτερα μπορεί. 

«Όταν αγγίζω ένα αντικείμενο, προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι πρόκειται για κάτι για το οποίο μπορώ να αντλήσω περαιτέρω πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια μοιράζομαι με άτομα που ενδεχομένως να επιθυμούν να το αποκτήσουν» αναφέρει ο 45χρονος άνδρας. «Τώρα γνωρίζω για παράδειγμα, τι να πιω, τι να φάω, πότε να κοιμηθώ και πότε να ξυπνήσω. Αυτό που κάνω θα μπορούσε να μεταφραστεί ως χάκινγκ σώματος και μυαλού. Από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ένας χάκερ μπορεί να αντλήσει οποιουδήποτε είδους δεδομένα. Το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το τελειότερο σύστημα πληροφοριών που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα» συμπληρώνει ο Ντάνσι.

Πολλοί τον αντιμετωπίζουν με μπόλικη δόση χιούμορ και ειρωνείας, όμως εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος, χωρίς να δίνει σημασία στα σχόλια αυτά.

Μετά το Internet, θεωρεί σίγουρο ότι έρχεται το «Innernet», η στροφή δηλαδή του ανθρώπου προς την «έξυπνη ενδοσκόπηση», μια φυσική εξέλιξη που μπορεί να βρεί εφαρμογή σε μια σειρά από τομείς όπως είναι η υγεία και η διατροφή.

Σε λίγα χρόνια υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι συσκευές θα είναι απόλυτα συνδεδεμένες και με το σώμα μας, αλλά και με τα ρούχα που θα φοράμε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης