Ουκρανία: Φιλορώσος αυτονομιστής ζητά βρετανική βοήθεια μέσω... Φάρατζ

Ουκρανία: Φιλορώσος αυτονομιστής ζητά βρετανική βοήθεια μέσω... Φάρατζ

«Πιστεύουμε ότι οι Βρετανοί, όπως και οι Ρώσοι, δεν είναι “από την Ευρώπη”», αναφέρει σε e-mail

Ουκρανία: Φιλορώσος αυτονομιστής ζητά βρετανική βοήθεια μέσω... Φάρατζ
Τη βοήθεια του ηγέτη του άκρως ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και ευρωβουλευτή Nigel Farage, ζητά ο Denis Pushilin, επικεφαλής του αυτονομιστικού κινήματος «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» στην ανατολική Ουκρανία.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Pushilin λέει στον κ. Farage ότι το Ντόνετσξκ ιδρύθηκε από έναν... Βρετανό επιχειρηματία, τον John Hughes, το 1870, στον οποίο είχε παραχωρηθεί γη από τη
ρωσική κυβέρνηση.
 
«Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους Ρώσους αλλά στους ανθρώπους της Βρετανίας», λέει ο Pushilin και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι οι Βρετανοί, όπως και οι Ρώσοι, δεν είναι “από την Ευρώπη” -όπως το θέτει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ- και δεν θα είναι ποτέ  με τους Ουκρανούς  υπερεθνικιστές, οι οποίοι καταπιέζουν την ταυτότητά μας, το δικαίωμά μας να μιλάμε τη ρωσική γλώσσα και την επιθυμία μας να είμαστε με τη Ρωσία».  
Κλείσιμο

Τα παραπάνω αναφέρει ο Pushilin, τονίζοντας ότι ζητά την υποστήριξη του Farage για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας Ντόνετσκ.

«Πιστεύουμε ότι το  UKIP αντιπροσωπεύει το πνεύμα των Βρετανών περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα», προσθέτει και εκφράζει την ελπίδα του ότι ο κ. Farage αλλά και ο βρετανικός λαός γενικότερα, θα ανταποκριθεί στο αίτημά του και θα βοηθήσει το Ντόνετσκ.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης