Ένας στους τρεις Αμερικανούς θα είναι «φακελωμένος» από το FBI έως το 2015

Ένας στους τρεις Αμερικανούς θα είναι «φακελωμένος» από το FBI έως το 2015

Θα συγκεντρώσει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον 52 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών 

Ένας στους τρεις Αμερικανούς θα είναι «φακελωμένος» από το FBI έως το 2015
Έως το 2015, το FBI θα έχει «φακελώσει» το 1/3 των Αμερικανών πολιτών δημιουργώντας μία τεράστια βάση βιομετρικών δεδομένων. 

Σύμφωνα με την «Huffington Post», το FBI θα συγκεντρώσει έως το 2015 τα βιομετρικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον 52 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών στη βάση δεδομένων "Next Generation Identification" (NGI).

Ήδη, η Next Generation Identification περιλαμβάνει αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων για πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει και πρόσθετα, πιο προηγμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα, η σάρωση της ίριδας του ματιού και η αναγνώριση προσώπου. Το σύνολο αυτών των στοιχείων θα συνδυάζεται και θα καταχωρείται μαζί με άλλα προσωπικά στοιχεία των ατόμων: όνομα, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός ταυτότητας, καθεστώς μετανάστευσης (αν δεν είναι αμερικανός πολίτης), ηλικία, φυλή κλπ.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στην τεράστια αυτή βάση δεδομένων θα «διοχετεύονται» σε σχεδόν 18 χιλιάδες ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες ασφαλείας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έως το 2012, η βάση δεδομένων "NGI" περιείχε 13,6 εκατομμύρια φωτογραφίες Αμερικανών. Ο αριθμός των φωτογραφιών έως τα μέσα του 2013 έφτασε τα 16 εκατομμύρια. Η πρόβλεψη είναι ότι, έως το 2015 ο αριθμός των καταχωρημένων φωτογραφιών θα ανέλθει στα 52 εκατομμύρια.

Αυτή η βάση δεδομένων θα μπορεί να επεξεργάζεται 55.000 φωτογραφίες ημερησίως, ενώ θα μπορεί να εκτελεί εκατοντάδες χιλιάδες αναζητήσεις σε καθημερινή βάση. Την ίδια ώρα, εγείρει ανησυχία το γεγονός ότι, στη βάση του NGI περιλαμβάνονται και 4,3 εκατομμύρια φωτογραφίες οι οποίες έχουν ληφθεί για μη εγκληματικούς σκοπούς.  Όπως σημειώνει το Electronic Frontier Foundation (EFF), στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων ζητείται πλέον και φωτογραφία, μαζί με τα δακτυλικά αποτυπώματα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του FBI.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης