Μάικλ Ντάγκλας: Οι νέοι να «στρατευτούν» υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης

Μάικλ Ντάγκλας: Οι νέοι να «στρατευτούν» υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης

«Ο 21ος αιώνας ακόμα μαστίζεται από συγκρούσεις και βιαιότητες»

Μάικλ Ντάγκλας: Οι νέοι να «στρατευτούν» υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης
Να γίνει πράξη ο παγκόσμιος αφοπλισμός και η καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής, ζήτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, ενώ ταυτόχρονα αιτήθηκε από τους νέους ανθρώπους να γίνουν «οι νέοι ηγέτες της αλλαγής».

Μιλώντας κατά την έναρξη της παρουσίασης ενός συγχρηματοδοτούμενου βιβλίου με τίτλο «Δράσεις για τον Αφοπλισμό: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε», ο 69χρονος ηθοποιός είπε ότι ο 20ος αιώνας γνώρισε δύο παγκόσμιους πολέμους και την «ανάπτυξη των όπλων μαζικής καταστροφής σε ένα επίπεδο που κανείς δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να φανταστεί ποτέ πριν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντάγκλας είναι πρέσβης υπέρ της Ειρήνης του ΟΗΕ, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο 21ος αιώνας ακόμα μαστίζεται από συγκρούσεις και βιαιότητες. «Όταν βλέπετε ειδήσεις γίνεστε μάρτυρες εικόνων πόνου και ταλαιπωριών στις συγκρούσεις στη Συρία, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ελπίζουμε όχι στην Ουκρανία», είπε.

Κλείσιμο
Τέλος, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Μάικλ Ντάγκλας, ζήτησε από μια ομάδα μαθητών που παρακολούθησαν την τελετή παρουσίασης να εργαστούν για την ειρήνη συμμετέχοντας σε εκστρατείες ειρήνης μέσω των social media. «Εσείς κρατάτε μια τεράστια δύναμη. Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές ώστε να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο», πρόσθεσε ο διάσημος ηθοποιός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης