ΟΗΕ: Οι φιλορώσοι στην Ουκρανία «στήνουν» επιθέσεις εις βάρος τους

ΟΗΕ: Οι φιλορώσοι στην Ουκρανία «στήνουν» επιθέσεις εις βάρος τους

Για ψεύτικες επιθέσεις που έχουν στόχο να πολώσουν το κλίμα και να προκαλέσουν επέμβαση της Ρωσίας «κατηγορεί» τους φιλορώσους της Ουκρανίας έκθεση των Ηνωμένων Εθών

ΟΗΕ: Οι φιλορώσοι στην Ουκρανία «στήνουν» επιθέσεις εις βάρος τους
Ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δέχονται επίθεση για να δικαιολογήσουν την ανάμιξη της Ρωσίας, αναφέρεται σε σημερινή έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προειδοποιώντας ότι μια τέτοιου είδους προπαγάνδα είναι πιθανό να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

Η Ρωσία από την πλευρά της επέκρινε έντονα την έκθεση αυτή του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως μονόπλευρη και «κατασκευασμένη για να ανταποκρίνεται στα συμπεράσματα που είχαν διαμορφωθεί εκ των προτέρων». Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου μετά την ανακοίνωση του Κιέβου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά φιλορώσων αυτονομιστών.

«Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες επιθέσεις κατά της ρωσόφωνης κοινότητας, αυτές δεν ήταν ούτε συστηματικές ούτε εκτεταμένες», αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε έπειτα από δύο επισκέψεις που πραγματοποίησε στην χώρα τον περασμένο μήνα ο βοηθός γενικός γραμματέας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ιβάν Σιμόνοβιτς.

Κλείσιμο
«Φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες στο Μαΐντάν καθώς και σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές ιστορίες για παρενόχληση ρωσοφώνων από Ουκρανούς εθνικιστές εξτρεμιστές και η λανθασμένη πληροφόρηση πως αυτοί καταφθάνουν οπλισμένοι για να καταδιώξουν ρωσόφωνους στην Κριμαία, χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά για να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας που αντικατοπτρίστηκε στην υποστήριξη της ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία έσπευσε να επικρίνει την έκθεση του ΟΗΕ, την οποία χαρακτήρισε «μονόπλευρη, πολιτικοποιημένη και όχι αντικειμενική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης