Εισαγγελέας προς Πιστόριους: Η Ρίβα σου μίλαγε πίσω από την πόρτα του μπάνιου και εσύ πυροβολούσες

Εισαγγελέας προς Πιστόριους: Η Ρίβα σου μίλαγε πίσω από την πόρτα του μπάνιου και εσύ πυροβολούσες

Είπε πώς σκότωσε τη Ρίβα έπειτα από έναν καβγά που είχε μαζί της

Εισαγγελέας προς Πιστόριους: Η Ρίβα σου μίλαγε πίσω από την πόρτα του μπάνιου και εσύ πυροβολούσες
Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις του Εισαγγελέα Νελ βρέθηκε και σήμερα ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, καθώς συνεχίστηκε η δίκη του στο δικαστήριο της Πρετόρια.

Ο Νελ δήλωσε στο δικαστήριο πώς ο Πιστόριους σκότωσε τη Ρίβα έπειτα από έναν καβγά που είχε μαζί της.

«Η Ρίβα ήταν ιδιαίτερα τακτική και συνήθως είχε τακτοποιημένα τα ρούχα της σε μια τσάντα, εκτός από εκείνη τη νύχτα», είπε ο Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι το τζιν παντελόνι της ξανθιάς καλλονής ήταν πεταμένο στο πάτωμα, κάτι που -όπως είπε- δείχνει ότι το ζευγάρι είχε τσακωθεί και πως ετοιμαζόταν να ντυθεί και να φύγει από το σπίτι.

Σύμφωνα με το Νελ, ο Πιστόριους φώναζε στη Ρίβα και όχι στον κλέφτη -όπως ο αθλητής ισχυρίζεται- να εξαφανιστεί από το σπίτι του καθώς το ζευγάρι είχε έναν έντονο τσακωμό.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Ρίβα στεκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου γιατί ακόμη μιλούσε στον Πιστόριους, όταν εκείνος αποφάσισε να την πυροβολήσει.
Κλείσιμο

Η πρώτη σφαίρα βρήκε τη Ρίβα στο γοφό. Η κοπέλα έπεσε στη συνέχεια στο πάτωμα όπου και δέχτηκε τρεις ακόμη πυροβολισμούς από τον Πιστόριους, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα.

«Ο Όσκαρ δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί οκτώ ώρες αφότου γευμάτισε με τη Ρίβα, η κοπέλα είχε ακόμη φαγητό στο στομάχι της», είπε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η Ρίβα είχε φάει δύο ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Αφού ο Νελ πίεσε κι άλλο τον Πιστόριους, όσον αφορά στο τι συνέβη τα λεπτά αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο αθλητής σηκώθηκε από τη θέση του για να δείξει πώς χτύπησε την πόρτα με το μπαστούνι του κρίκετ.

«Ένα μικρό κομμάτι από την πόρτα έσπασε και κοίταξα μέσα στο μπάνιο για να δω αν ήταν μέσα η Ρίβα. Μετά είδα το κλειδί στο πάτωμα και άνοιξα την πόρτα», είπε.


Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και η φωτογραφία από το αιματοβαμμένο μπάνιο και ο αθλητής έδειξε σε ποιο σημείο ήταν το κεφάλι της Ρίβα, μετά τους πυροβολισμούς.

«Ήταν στο πάτωμα με το δεξί της χέρι στην τουαλέτα, το κεφάλι της ήταν πάνω στον ώμο της», είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

Αμέσως μετά είπε πως την άκουσε να αναπνέει για αυτό και προσπάθησε να την σηκώσει και να τη βγάλει από το μπάνιο. Έπειτα, είπε ότι τηλεφώνησε στις αρχές και προσπάθησε να πάει τη Ρίβα στον κάτω όροφο του σπιτιού.

Ο Νελ υποστήριξε ότι η εκδοχή του Πιστόριους για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ είναι αναληθής.
Ο κατήγορος ανέφερε αμέσως μετά ότι το δικαστήριο θα καταλήξει στο συμπέρασμά ότι:

- Η Ρϊβα έφαγε δύο ώρες πριν ο Πιστόριους την σκοτώσει
- Ενώ η Ρϊβα ήταν ζωντανή και έτρωγε, υπήρχε ένας καβγάς με τον αθλητή τον οποίο άκουσε ένας γείτονας
- Οι γείτονες άκουσαν τις κραυγές της Ρίβα όταν ο Πιστόριους
- Ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές προς την πόρτα του μπάνιου, γνωρίζοντας ότι η Ρίβα ήταν μέσα
- Ο Πιστόριους πήρε το όπλο του με μόνο σκοπό να σκοτώσει τη Ρϊβα

Η κάρτα του Αγ. Βαλεντίνου που η Ρίβα δεν πρόλαβε να του δώσει 

«Νομίζω ότι σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να σου πω ότι σε αγαπώ».

Αυτές ήταν οι λέξεις που η αδικοχαμένη Ρϊβα ήθελε να πει στον παραολυμπιονίκη σύντροφό της αλλά δεν πρόλαβε, αφού εκείνος της πήρε τη ζωή με τρεις σφαίρες.

Η κάρτα με το μήνυμα της Ρίβα προς τον Πιστόριους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρουσιάστηκε επίσης στο δικαστήριο, προκαλώντας συγκίνηση.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα από την νεκροψία - νεκροτομή της Ρίβα, δείχνουν ότι το άτυχο μοντέλο βρισκόταν πολύ κοντά στην πόρτα και πιθανώς προσπαθούσε να την κρατήσει κλειστή όταν την χτύπησε η πρώτη σφαίρα στον γοφό. 

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξαν ότι είχε πολλά μικρά σημάδια από ακίδες ξύλου που μπήκαν στο σώμα της μετά τον πρώτο πυροβολισμό στο δέρμα της και βάσει των πειραμάτων που έκαναν οι ειδικοί στα εργαστήρια αν ήταν μακριά από την πόρτα δεν θα είχαν φτάσει μέχρι το σώμα της. 

Μελανιές στο σώμα της Ρίβα, επίσης, έδειξαν ότι ενώ βρισκόταν πίσω από την πόρτα έπεσε προς τα πίσω από την πρώτη σφαίρα επάνω σε ένα καλάθι με περιοδικά που βρισκόταν μέσα στην τουαλέτα και δίπλα στην λεκάνη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης