Πιστόριους - Ρίβα: Οι 100 μέρες της θανατηφόρας σχέσης

Πιστόριους - Ρίβα: Οι 100 μέρες της θανατηφόρας σχέσης

«Ούρλιαζα και πυροβολούσα στα τυφλά για να προστατεύσω την Ρίβα!», ισχυρίστηκε ο δολοφόνος - Η... αρρωστημένη ζήλια του, οι καβγάδες και η «κραυγή» της Ρίβα: «Σε φοβάμαι πολλές φορές. Τρομάζω που σε ερωτεύομαι» - Διαβάστε τα ερωτικά μηνύματα που αντάλλασσαν

Πιστόριους - Ρίβα: Οι 100 μέρες της θανατηφόρας σχέσης
Συνεχίζεται η δίκη του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Την Δευτέρα, το αστέρι των Παραολυμπιακών Αγώνων, έδωσε τις δικές του πρώτες απαντήσεις ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια και σήμερα αναμένεται να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με το μοιραίο βράδυ. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου μοντέλου που για δεύτερη ημέρα ακούνε τον Πιστόριους να μιλά για τη ζωή του με τη Ρίβα.

Η κατάθεση του Πιστόριους ξεκίνησε με πληροφορίες για το πώς γνώρισε την Ρίβα και κατέληξαν σε σχέση. Σύμφωνα με όσα είπε γνωρίστηκαν στις 4 Νοεμβρίου και πίστευε πως δεν θα μπορούσε να την κατακτήσει, παρόλο που την ημέρα της γνωριμίας τους είχαν γευματίσει και είχαν περάσει ευχάριστα. Όπως είπε μετά το γεύμα τους της τηλεφώνησε και μιλούσαν μέχρι τις δύο τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα της ζήτησε να πάνε για καφέ και για επτά ημέρες βλέπονταν καθημερινά.

Κλείσιμο

Ο Οσκαρ Πιστόριους καταφτάνει σήμερα στο δικαστήριο


Αργότερα, το άτυχο μοντέλο έπρεπε να ταξιδεύσει για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού προγράμματος, όμως, δεν σταμάτησαν λεπτό να μιλάνε. Τα Χριστούγεννα τα πέρασαν χωριστά, αλλά τον Ιανουάριο ήρθαν πιο κοντά και άρχισαν να περνάνε περισσότερο χρόνο μαζί.

«Νομίζω ότι και οι δύο είχαμε ασχολίες που μας κρατούσαν πίσω στο να γνωριστούμε καλύτερα. Ένιωθα πολύ έντονα για την Ρίβα. Και οι δύο είχαμε βγει από δύσκολες σχέσεις. Ήθελα πολύ τη Ρίβα, νομίζω περισσότερο απ' ό,τι με ήθελε εκείνη κάποιες φορές. Της έδινα το χώρο της. Ήμουν συνεπαρμένος μαζί της. Είχαμε πολλά κοινά, μας άρεσαν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές», είπε στο δικαστήριο ο Όσκαρ Πιστόριους.

«Μερικές φορές ένιωθα πιο κοντά σε εκείνην. Τον Ιανουάριο αρχίσαμε να κάνουμε πιο σοβαρά σχέδια», συνέχισε.

«Μιλούσαμε για το μέλλον. Συζητήσαμε για τη μετακόμιση στο  Γιοχάνεσμπουργκ. Και εκείνη έψαχνε ένα σπίτι να μείνει. Είχα αρχίσει να βλέπω κουρτίνες και να ψάχνω για εσωτερική διακόσμηση στο νέο σπίτι που επρόκειτο να αγοράσω. Είχαμε μιλήσει για το συμφωνητικό που έπρεπε να υπογράψουμε», συνέχισε.

Ο Πιστόριους διαβάζει ένα μήνυμα που του έστειλε η Ρίβα στις 19 Ιανουαρίου 2013. "Δεν είμαι στρίπερ ή πόρνη" του έγραφε, καθώς έλεγε πως άδικα την κατηγορούσε πως φλέρταρε με όλους (σ.σ. μετά από έξοδό τους). «Θεωρώ τον εαυτό μου κυρία αλλά δεν αισθάνομαι έτσι μετά από τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκες απόψε. Δε γίνεται να δέχομαι επιθέσεις από εσένα. (...) Δε μπορώ να δέχομαι επιθέσεις από τρίτους γιατί βγαίνω μαζί σου και να μου επιτίθεται κι εσύ, το μοναδικό πρόσωπο από το οποίο πρέπει να προστατεύομαι».


Η selfie της Ρίβα που παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο

Στη συνέχεια, στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν κάποια μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους στο WhatsApp, όπου η Ρίβα δεν φαινόταν και τόσο ευτυχισμένη στη σχέση τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε ένα βράδυ -στις 27 Ιανουαρίου- που οι δυο τους είχαν βγει και καθώς έφευγαν η Ρίβα σταμάτησε να μιλήσει σε έναν άνδρα. Ο Πιστόριους ταράχτηκε όταν εκείνη δεν τον σύστησε και χαρακτήρισε εκείνη τη βραδιά ως μία άσχημη νύχτα για την σχέση τους.


Τα πρακτικά από τα μηνύματα που αντάλλαξαν στις 27 Ιανουαρίου


Ο Πιστόριους περιγράφει πως είχαν πάει σε ένα πάρτι αρραβώνων και θύμωσε γιατί η Ρίβα δεν τον σύστησε σε κάποιους γνωστούς της. "Δεν ήμουν ευγενικός μαζί της", λέει και πως δεν της μιλούσε για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε το mail που διάβασε νωρίτερα, στο οποίο η Στίνκαμπ του έγραφε: "Μου τηλεφωνείς ασταμάτητα απ' όταν γύρισα από το Γιονάνεσμπουργκ. Δεν φλέρταρα με κανέναν και με ενοχλεί που υπονόησες ότι το έκανα και έκανες σκηνή κι αναγκαστήκαμε να φύγουμε. (...) Σε φοβάμαι μερικές φορές, όπως αρπάζεται. Δεν είμαι άλλη μια γκόμενα με την οποία προσπαθείς να "σκοτώσεις" την ώρα του. (...) τρομάζω μερικές φορές που σε ερωτεύομαι".

Μετά το μήνυμα προσπάθησε να της τηλεφωνήσει αλλά δεν του απάντησε. Και της έστειλε mail ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Οι τσακωμοί, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Σε άλλη συνομιλία τους και πάλι στο WhatsApp στις 7 Φεβρουαρίου του 2013 και λίγες ημέρες πριν η Ρίβα ξεψυχήσει στο μπάνιο της πολυτελούς οικίας του Πιστόριους, οι δυο τους είχαν έναν ακόμη έντονο καβγά. Αφορμή και πάλι το γεγονός ότι το πανέμορφο μοντέλο, καθώς έφευγαν από μία εκδήλωση, σταμάτησε να μιλήσει σε κάποιον γνωστό της.

Σύμφωνα με τον Πιστόριους, εκείνος ήθελε να φύγουν γιατί έπρεπε να ξυπνήσει νωρίς -κάτι που της είχε πει- και εκείνη σταμάτησε και πάλι να χαιρετίσει έναν άνδρα, με αποτέλεσμα να φύγουν μετά από 40-50 λεπτά.

«Περιμέναμε να μαλώσουμε μέχρι να φτάσουμε στο αυτοκίνητο», είπε ο Πιστόριους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αν και από τα μηνύματά τους φαίνεται να μην τα είχαν βρει, είχαν συμφιλιωθεί μιλώντας στο τηλέφωνο. Άλλωστε, με βάση τα λεγόμενά του, δεν τα πάει καλά με τα γραπτά μηνύματα και προτιμά τις κλήσεις.





Η μητέρα της 29χρονης καλλονής

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν λίγες ημέρες πριν την δολοφονία της Ρίβα, έδειχναν ότι το όμορφο μοντέλο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να έρθει κοντά του και να τα ξαναβρούν. Του έλεγε ότι είναι δίπλα του και τον στηρίζει και ότι θέλει να τον βοηθήσει με όποιο μέσο μπορεί.

«Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η διατροφή για τα πρόσωπα του αθλητισμού και την προπόνησή τους», είχε απαντήσει ο Πιστόριους, που σήμερα στη δίκη ισχυρίζεται ότι έκανε μία σκληρή διατροφή και είχε πολύ άγχος για την επαγγελματική του πορεία.

Στο δικαστήριο, ακόμη, ο παραολυμπιονίκης ισχυρίστηκε ότι η Ρίβα γινόταν αποδέκτης μηνυμάτων μίσους μόνο και μόνο επειδή έβγαινε μαζί του.

«Δεν νομίζω ότι μπόρεσε να αντιμετωπίσει την όλη προσοχή που τράβηξε επειδή έβγαινε μαζί μου. Για την Ρίβα ήταν πολύ δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρώην του σύντροφο, Samantha Taylor, που μετά την γνωστοποίηση της σχέσης του με την Ρίβα τον κατηγόρησε ότι ήταν γυναικάς. Με βάση τα λεγόμενά του η Ρίβα πίστευε ότι εκείνη κρυβόταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον της. Μάλιστα, τέσσερις εβδομάδες πριν αρχίσει να βγαίνει με την Ρίβα, ο Πιστόριους είχε ταξιδεύσει στις Σεϋχέλλες με την Samantha.

Η πρώην του, Σαμάνθα Τέιλορ αντέδρασε για τα όσα είπε ο Πιστόριους στο δικαστήριο για εκείνη έγραψε: Τα τελευταία ψέμματα που λες.. Καλά θα κάνεις να αξίζει τον κόπο.

Η ημέρα του φόνου -Η περιγραφή όσων έγιναν το μοιραίο βράδυ

Και αισίως, φτάσαμε έπειτα από 28 ημέρες δίκης, στην ώρα που ο παραολυμπιονίκης θα καταθέσει για την μοιραία βραδιά, που φέρεται να σκότωσε την αγαπημένη του Ρίβα.

«Και εκείνο το βράδυ, έκανα ό,τι έκανα πάντοτε. Ήταν μια πολύ ''ζεστή'' εκείνη η νύχτα. Βλέπαμε με την Ρίβα τηλεόραση. Δεν είχα κανονίσει κάτι ιδιαίτερο, λόγω της ημέρας των ερωτευμένων. Εκείνη είχε ακουμπήσει το κεφάλι της στην κοιλιά μου και βλέπαμε τηλεόραση. Μάλιστα, για τη γιορτή μας της είχα αγοράσει ένα βραχιόλι από έναν αγαπημένο της οίκο», ξεκίνησε κατά τη απολογία του ο 27χρονος.

Ο Οσκαρ, εμφανώς συγκινημένος, μετά βίας συνεχίζει την απολογία του, καθώς ξεσπά σε κλάματα.

Όπως ισχυρίζεται, όταν άκουσε έναν περίεργο θόρυβο από το μπάνιο, άρπαξε αμέσως το όπλο του για να προστατεύσει την Ρίβα.

«Όλα ήταν σκοτεινά. Αμέσως φώναξα στον εισβολέα να φύγει από το σπίτι μου. Δεν φορούσα τα προσθετικά μου μέλη. Στη συνέχεια ζήτησα από την Ρίβα να καλέσει την αστυνομία».

Ο Πιστόριους λέει πως ούρλιαζε για να τον ακούσουν ο διαρρήκτης ή οι διαρρήκτες. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μια φωτογραφία από το μπάνιο στο σπίτι του Πιστόριους. Ο παραολυμπιονίκης λέει πως κατευθυνόταν προς το μπάνιο με την πλάτη στον τοίχο, ενώ στηριζόταν και με το αριστερό του χέρι στον τοίχο, καθώς υποστήριξε πως δε φορούσε τα προσθετικά του πόδια και δε μπορούσε να περπατήσει εύκολα.Τα φώτα στο μπάνιο ήταν σβηστά. Τότε, είπε, σήκωσε το όπλο στο ύψος των ματιών του. Δεν ήταν σίγουρος είπε αν υπήρχε κάποιος στο μπάνιο. Του έδειξαν φωτογραφία από τον τόπο του εγκλήματος. Είπε ότι η πόρτα του μπάνιου ήταν κλειστή. Φώναξε ξανά στη Ρίβα να καλέσει την αστυνομία. "Δεν ήμουν σίγουρος αν κάποιος θα έβγαινε από την τουαλέτα για να μου επιτεθεί", είπε. Ο 28χρονος Παραολυμπιονίκης υποστήριξε πως άκουσε κάποιον να έρχεται από το μπάνιο. "Πριν το καταλάβω άρχισα να πυροβολώ. Πυροβόλησα τέσσερις φορές, τα αυτιά του βούιζαν και δε μπορούσα να ακούσω τίποτα. Τότε, ξαναφώναξε τη Ρίβα και όταν δεν του απάντησε, αποφάσισε να γυρίσει στο δωμάτιο. Τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν σκότωσε κάποιο εισβολέα αλλά την κοπέλα του «πάγωσε». «Έπιασα το σφυγμό της και κατάλαβα ότι δεν είναι ζωντανή», περιέγραψε με λυγμούς ο 27χρονος blade runner, ο οποίος δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.


Ο Οσκαρ Πιστόριους αποχωρεί από το δικαστήριο






Η μητέρα της Ρίβα καταρρέει - Δεν μπορεί να αντέξει όσα ακούγονται 





















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης