Αυστριακή τράπεζα αποζημιώνει πελάτη της για λάθος επένδυση σε ελληνικά ομόλογα

Αυστριακή τράπεζα αποζημιώνει πελάτη της για λάθος επένδυση σε ελληνικά ομόλογα

Δικαστήριο έκρινε ότι η επένδυση ήταν μεγαλύτερου κινδύνου από ό,τι επιθυμούσε ο πελάτης της τράπεζας

Αυστριακή τράπεζα αποζημιώνει πελάτη της για λάθος επένδυση σε ελληνικά ομόλογα
Το ποσό των 88.000 ευρώ καλείται να καταβάλει σε πελάτη της ιδιωτική αυστριακή τράπεζα διοτί τον είχε συμβουλεύσει λάθος στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Το Δικαστήριο Εμπορικών Υποθέσεων της Βιέννης έκρινε ότι η εκτίμηση από την τράπεζα του κινδύνου των ελληνικών ομολόγων τη δεδομένη στιγμή της αγοράς τους από τον επενδυτή και τη σύζυγό του δεν ήταν ορθή, διότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για επένδυση μεγαλύτερου κινδύνου απ’ ό, τι επιθυμούσε ο πελάτης της.

Την απόφαση δημοσιεύσαν την Πέμπτη αυστριακές εφημερίδες επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω πελάτης επένδυε κυρίως σε ασφαλή ομόλογα και χρεόγραφα με χαμηλό βαθμό κινδύνου, απορρίπτοντας πάντα εκείνα του υψηλού κινδύνου. Το 2010, όμως, ο σύμβουλος της τράπεζας τού πρότεινε την αγορά ελληνικών ομολόγων, τα οποία η τράπεζα αξιολόγησε στη «βαθμίδα 2», δηλαδή αυξημένου κινδύνου.
 
Κλείσιμο
Στην απόφαση επισημαίνεται πως ο επενδυτής εμπιστεύτηκε την τράπεζα σε ό,τι τον είχε συμβουλεύσει ανάλογα με τον επενδυτικό του στόχο, κάτι που όμως δεν συνέβαινε, καθώς αυτή θα έπρεπε - πάντα σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση - να είχε αξιολογήσει τότε τα ελληνικά ομόλογα στη «βαθμίδα 3», δηλαδή υψηλού κινδύνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης