Ρωσία: Απειλεί με βέτο για το σχέδιο για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία

Ρωσία: Απειλεί με βέτο για το σχέδιο για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία

Υποστηρίζει ότι στοχεύει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση

Ρωσία: Απειλεί με βέτο για το σχέδιο για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία
Bέτο επί σχεδίου απόφασης για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία θα ασκήσει η Ρωσία καθώς θεωρεί ότι στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση.

"Δεν είναι αποδεκτό για εμάς στη μορφή με την οποία συντάσσεται τώρα και φυσικά εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει", δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, αναφερόμενος στο σχέδιο απόφασης του Οργανισμού για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες, και συζητήθηκε χθες Τρίτη από τις 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το σχέδιο απόφασης ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον πληθυσμό που έχει ανάγκη και «την άμεση άρση των πολιορκιών» πολλών πόλεων όπου χιλιάδες πολίτες έχουν παγιδευτεί στις συγκρούσεις.
Κλείσιμο

Επίσης, στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται οι πόλεις Χομς, Νουμπλ και Ζάχρα στην περιοχή του Χαλεπίου, ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ στη Δαμασκό και πολλές κοινότητες της Γούτα, στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης