Σότσι: Η Ισιμπάγεβα, το δράμα των δημοσιογράφων και το μυστικό της φλόγας

Σότσι: Η Ισιμπάγεβα, το δράμα των δημοσιογράφων και το μυστικό της φλόγας

Φήμες ότι τη φλόγα θα ανάψει η ερωμένη του Πούτιν Καμπάεβα

Σότσι: Η Ισιμπάγεβα, το δράμα των δημοσιογράφων και το μυστικό της φλόγας
Με τη Ρωσίδα καλλονή, χρυσή ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Γελένα Ισιμπάγεβα να ψιθυρίζει στο... αυτί του Ρώσου προέδρου και το συγκρότημα-«κόκκινο πανί» για το Κρεμλίνο, "Pussy Riot" να... πολεμά την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, οι ρωσικές αρχές προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αυριανή έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Τα δύο μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος διατυμπανίζουν σε συναυλίες τους στη μητρόπολη του κόσμου την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα τους. Υπενθυμίζεται ότι, τα δύο μέλη του γυναικείου συγκροτήματος έμειναν δύο χρόνια στη φυλακή όταν καταδικάστηκαν για τη διαμαρτυρία τους κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν στον καθεδρικό της Μόσχας.

Στο Σότσι, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων την ώρα που ξένοι δημοσιογράφοι, κυρίως Αμερικανοί, "θάβουν" τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες που συνοδεύονται από μηνύματα άκρως απογοητευτικά για τα ολυμπιακά καταλύματα.

Κλείσιμο


Σπασμένες κουρτίνες, λόμπι ξενοδοχείων χωρίς... πάτωμα, νερό που δεν είναι πόσιμο αλλά και η φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν να κοσμεί το χώρο υποδοχής σε όλα τα ολυμπιακά ξενοδοχεία είναι τα μηνύματα που στέλνουν οι ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Σότσι απορώντας με τα κακώς κείμενα της ολυμπιακής διοργάνωσης, που έχει επιβαρύνει τον ρωσικό λαό με τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Γελένα Ισιμπάγεβα ήταν αυτή που ξενάγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Οταν του ψιθύρισε κάτι στ' αυτί, τα φλας άστραψαν, απαθανατίζοντας το γεγονός και οι κακές γλώσσες έσπευσαν να πουν ότι το τρυφερό αυτό τετ α τετ μπορεί να προκαλέσει τη ζήλια της Αλίνα Καμπάεβα, της φερόμενης ως επίσημης ερωμένης του Ρώσου προέδρου.



Στο μεταξύ, πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ταυτότητα του αθλητή που θα ανάψει την ολυμπιακή φλόγα στο Σότσι , αν και υπήρξαν έντονες φήμες ότι θα είναι η πανέμορφη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής, Καμπάεβα. Από την πλευρά του, πάντως, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν είναι αυτός που θα αποφασίσει το ποιος αθλητής θα ανάψει την φλόγα.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, το 57% των Αμερικανών θεωρούν πιθανή μία τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης