Ουκρανία: Ο «βασιλιάς της σοκολάτας» για την πρωθυπουργία;

Ουκρανία: Ο «βασιλιάς της σοκολάτας» για την πρωθυπουργία;

Είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Αζάροφ - Μοιράζει σοκολάτες και ζαχαρωτά στους διαδηλωτές

Ουκρανία: Ο «βασιλιάς της σοκολάτας» για την πρωθυπουργία;
Ο «Τσε Γκεβάρα» της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είναι ένας μετριοπαθής τεχνοκράτης και πολυεκατομμυριούχος μεγιστάνας της ζαχαροπλαστικής, το όνομα του οποίου «ακούγεται» έντονα τις τελευταίες ώρες για το πρωθυπουργικό αξίωμα της χώρας.

Γνωστός και ως «βασιλιάς της σοκολάτας», ο Ποροσένκο είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Αζάροφ στην πρωθυπουργία, ο οποίος πριν από δύο 24ωρα υπέβαλε την παραίτησή του, παίρνοντας μαζί του και όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Είναι πολύτεκνος - έχει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Μαρίνα- κι έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς επίσης και υπουργός Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης επί Γιανουκόβιτς. Θεωρείται στην πατρίδα του μία από τις πιο αξιοσέβαστες πολιτικές προσωπικότητες και ταυτόχρονα πίνουν... νερό στο όνομά του όλοι όσοι οι διαδηλώνουν στους δρόμους του Κιέβου, επειδή επανειλημμένα έχει εκφραστεί έντονα κατά της πολιτικής του προέδρου Γιανουκόβιτς. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών υπό τον προηγούμενο πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιουσένκο και την τότε πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο, όσο και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης σε μια από τις πρώτες κυβερνήσεις του Γιανουκόβιτς.

Μέχρι τώρα, πάντως ο «βασιλιάς της σοκολάτας» κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Παραμένει στην «Πλατεία Ανεξαρτησίας», στο πλευρό του ηγετικού στελέχους της ουκρανικής αντιπολίτευσης και πρώην παγκόσμιου παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο. 

Για να γλυκάνει, μάλιστα, τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ο Ποροσένκο τους μοιράζει σοκολάτες και ζαχαρωτά.
Κλείσιμο

Τάσσεται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στις ευρωπαϊκές δομές, ωστόσο, θέλει να τα έχει καλά και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ως υπουργός Εξωτερικών, είχε υποστηρίξει ότι, παρόλο που η βασική κατεύθυνση της Ουκρανίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής είναι η ευρωπαϊκή, η Μόσχα είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος του Κίεβου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης