ΗΠΑ: Δώρισε το σπέρμα του σε ομοφυλόφιλες και τώρα θέλουν διατροφή

ΗΠΑ: Δώρισε το σπέρμα του σε ομοφυλόφιλες και τώρα θέλουν διατροφή

Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών καλείται τώρα να πληρώσει 6.000 δολάρια ως έξοδα τοκετού


ΗΠΑ: Δώρισε το σπέρμα του σε ομοφυλόφιλες και τώρα θέλουν διατροφή
Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών ώστε να αποκτήσουν παιδί δήλωσε σοκαρισμένος, από απόφαση που πήρε τοπικό δικαστήριο την Τετάρτη (22/01), που τώρα τον καλεί να πληρώσει διατροφή.

Ο Μαρότα από το Κανσας των ΗΠΑ, δώρισε σπέρμα στην Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ υπογράφοντας συμφωνία με την οποία δεν θα θεωρούνταν σε καμία περίπτωση, πατέρας του παιδιού. Η Σράινερ έφερε τελικά στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο σήμερα είναι τριών ετών.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο οι αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
 
Κλείσιμο
Του ζητούν, μάλιστα και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα που συνδέονται με τον τοκετό.

Τώρα ο Μαρότα θα ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα το οποίο βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σπέρμα μπορεί κάποιος να δωρίσει μόνο μέσω γιατρού ώστε να μην έχει στη συνέχεια οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί.

Ο Μαρότα δώρισε το σπέρμα του στις δύο γυναίκες απευθείας και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής. Ο ίδιος απάντησε με μήνυση εναντίον των δύο γυναικών. Το σήριαλ... συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης