Πακιστάν: Νεκροί πέντε αστυνομικοί από έκρηξη βόμβας

Πακιστάν: Νεκροί πέντε αστυνομικοί από έκρηξη βόμβας

Κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Αμίρ Μούκαμ, σύμβουλο του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ

Πακιστάν: Νεκροί πέντε αστυνομικοί από έκρηξη βόμβας
Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας στο βορειοδυτικό Πακιστάν την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε έναν ανώτερο αξιωματούχο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
 
Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Αμίρ Μούκαμ, έναν σύμβουλο του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, περνούσε από το Μαρτόονγκ στην κοιλάδα του Σουάτ, την οποία ήλεγχαν οι Ταλιμπάν από το 2007 ως το 2009.
 
"Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 4 άλλοι τραυματίστηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Αμπντάλα Χαν.
 
Τα θύματα επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής.
 
Ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Γκούλζαρ Χαν, επιβεβαίωσε την είδηση για την επίθεση, την οποία καταδίκασε η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού.
Κλείσιμο
 
Ο Αμίρ Μούκαμ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ίδιος είναι σώος και αβλαβής, αλλά σημείωσε ότι συγκλονίστηκε από την απώλεια των φρουρών του.
 
"Ευχαριστώ τον Θεό που γλίτωσα. Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον θάνατο ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους για να με προστατεύσουν", σημείωσε.
 
Ο Αμίρ Μούκαμ βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγεται για τις τοπικές εκλογές.
 
Τον Ιούλιο του 2011 ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε ανατινάξει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, στην κοιλάδα Σουάτ, όπου ο Αμίρ Μούκαμ θα πραγματοποιούσε μια δημόσια συγκέντρωση.
 
Οι ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν αποτελούν προπύργιο των Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους κατά των αρχών καταδικάζοντας κυρίως την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ με την αμερικανική πολιτική στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης