Παράξενος θάνατος πρώην αξιωματούχου της Σοβιετικής Ένωσης

Παράξενος θάνατος πρώην αξιωματούχου της Σοβιετικής Ένωσης

Ο Oleg Shenin, , ρώσος κομουνιστής και πρώην στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κομουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και του πολιτικού γραφείου το κόμματος  , έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών , την περασμένη εβδομάδα. Τώρα η χήρα του Shenin  κάνει λόγο για δολοφονία , ενώ μιλώντας στην διαδικτυακή εφημερίδα  Forum .msk   , υποστηρίζει ότι πράκτορες της FSB δολοφόνησαν το σύζυγό της με σπάνιο

Παράξενος θάνατος πρώην αξιωματούχου  της Σοβιετικής Ένωσης

Ο Oleg Shenin, , ρώσος κομουνιστής και πρώην στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κομουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και του πολιτικού γραφείου το κόμματος  , έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών , την περασμένη εβδομάδα. Τώρα η χήρα του Shenin  κάνει λόγο για δολοφονία , ενώ μιλώντας στην διαδικτυακή εφημερίδα  Forum .msk   , υποστηρίζει ότι πράκτορες της FSB δολοφόνησαν το σύζυγό της με σπάνιο δηλητήριο. Επισήμως δεν δόθηκε αιτία θανάτου.

Η χήρα Shenin  ξεδίπλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ μια παράξενη ιστορία για τη συνάντηση που είχε ο  σύζυγός της  με δύο ανθρώπους από την Αγία Πετρούπολη , οι οποίοι του συστήθηκαν ως πράκτορες του FSB . Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η χήρα του αξιωματούχου , οι άνδρες αυτοί πρόσφεραν στον Shenin εκατομμύρια δολάρια και τη  θέση του  κυβερνήτη  σε όποια περιοχή επιθυμούσε , εκτός από την γενέτειρά του  Krasnoyarsk, προσφορά που ο εκλιπών απέρριψε.  Όμως μετά την συνάντηση αυτή ο αξιωματούχος του πρώην Κομμουνιστικού κόμματος άρχισε ξαφνικά και σταδιακά  να εξασθενεί και να αδυνατίζει  . «Οι γιατροί διέγνωσαν κάποιο είδος άτυπης πνευμονίας κι ο σύζυγός μού  μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για νοσηλεία , όπου οι γιατροί ρώτησαν αν ο ασθενής ερχόταν σε επαφή με δηλητήρια λόγω εργασίας. Τότε κατάλαβα ότι ο Oleg είχε δηλητηριαστεί με κάποιο σπάνιο δηλητήριο», ανέφερε στη ρωσική εφημερίδα η χήρα του Shenin.

 Ο  Oleg Semyonovich Shenin , ήταν υποψήφιος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2008, αλλά η αίτησή του δεν έγινε δεκτή γιατί δεν είχε συμπληρώσει σωστά τα χαρτιά για την υποψηφιότητά του  .  Ο ίδιος ο αξιωματούχος είχε δηλώσει πως η αίτηση υποψηφιότητάς του απερρίφθη γιατί δεν είχε επισυνάψει συστατική επιστολή από τον εργοδότη του , δικαιολογία που ο ίδιος χαρακτήρισε «ηλίθια» αφού ήταν για χρόνια συνταξιούχος.

Κλείσιμο

Το φθινόπωρο του 1991 ο Oleg Semyonovich Shenin υποστήριξε την λεγόμενη  Εθνική Επιτροπή  Εκτάκτου Ανάγκης, την σκληροπυρινική κομμουνιστική  οργάνωση  που έδρασε με στόχο  την ανατροπή  του πρώην προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , για να περισωθεί η Σοβιετική Ένωση από την κατάρρευση. Η οργάνωση προσπάθησε σε κρατήσει τον Γκορμπατσόφ  σε κατ’ οίκον περιορισμό , αλλά απέτυχε  καθώς ο στρατός αρνήθηκε να καταστείλει τις κινητοποιήσεις του πλήθους που στήριζε τον Boris Yeltsin , ο οποίος ήταν ο αντίπαλος της Επιτροπής που οργάνωσε τη σκευωρία κατά του Γκορμπατσόφ .  Για τη δράση του αυτή ο Shenin φυλακίστηκε , ενώ το 1994 του δόθηκε αμνηστία. Έπειτα, μέχρι το 2001, τελούσε χρέη προέδρου  του νέου Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης των Κομουνιστικών κομμάτων , με στόχο την επανίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης