Αμνηστία υπό όρους σκέφτεται να προσφέρει στον Σνόουντεν η NSA

Αμνηστία υπό όρους σκέφτεται να προσφέρει στον Σνόουντεν η NSA

Το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας στον Έντουαρντ Σνόουντεν, με τον όρο να σταματήσει τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στη δημοσιότητα, εξετάζει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Αμνηστία υπό όρους σκέφτεται να προσφέρει στον Σνόουντεν η NSA
Το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας στον Έντουαρντ Σνόουντεν, με τον όρο να σταματήσει τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στη δημοσιότητα, εξετάζει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο υπεύθυνος για την εκτίμηση της ζημίας από τις διαρροές, Ρίτσαρντ Λέτζετ, δήλωσε στο NBS πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία τέτοιου είδους.

"Ναι είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορούμε να κουβεντιάσουμε, αν φυσικά το επιθυμεί και ο Σνόουντεν. Πρέπει όμως να διασφαλίσουμε το γεγονός ότι δε θα αποκαλύψει και άλλα στοιχεία που εκθέτουν την εθνική μας ασφάλεια", τόνισε ο Λέτζετ.

Κλείσιμο
Ο διευθυντής της NSA, ωστόσο, Κιθ Αλεξάντερ, απέρριψε την ιδέα του Λέτζετ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δίκτυο CBS για την πιθανότητα αμνηστίας, σημείωσε ότι κατά την προσωπική του άποψη, είναι μία ιδέα η οποία αξίζει να συζητηθεί.

"Είναι σαν να λέμε σε κάποιον που κρατάει ομήρους 50 άτομα και εκτέλεσε τους 10, ότι θα του δώσουμε αμνηστία αν απελευθερώσει  τους υπόλοιπους 40", είπε ο Αλεξάντερ.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι σε αντάλλαγμα θα έπρεπε να υπάρχουν εγγυήσεις υπεράνω αμφισβήτησης ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαρροές.

Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν έχουν φέρει στη δημοσιότητα την έκταση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα Βρετανικής εφημερίδας, το φως της δημοσιότητας έχουν δει μόλις το 1% των αρχείων που κατέχει ο Σνόουντεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης