Σοκ για το «κορίτσι - Μόγλης» στη Ρωσία

Σοκ για το «κορίτσι - Μόγλης» στη Ρωσία

 Η ιστορία του Μόγλη είναι γνωστή. Πρόκειται για το αγόρι που χάθηκε μέσα στη ζούγκλα και μεγάλωσε με μια αγέλη λύκων , μαθαίνοντας να μιλά τη γλώσσα των ζώων και χάνοντας  την πραγματική, ανθρώπινη υπόστασή του. Εν έτη 2009 μια παρόμοια ιστορία αποκαλύφθηκε στη  ανατολική Ρωσία , όταν μετά από καταγγελίες οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα πεντάχρονο κορίτσι που μεγάλωνε με σκύλους και γάτες , δεν μιλούσε αλλά γάβγι

Σοκ για το «κορίτσι -  Μόγλης»  στη Ρωσία

 Η ιστορία του Μόγλη είναι γνωστή. Πρόκειται για το αγόρι που χάθηκε μέσα στη ζούγκλα και μεγάλωσε με μια αγέλη λύκων , μαθαίνοντας να μιλά τη γλώσσα των ζώων και χάνοντας  την πραγματική, ανθρώπινη υπόστασή του. Εν έτη 2009 μια παρόμοια ιστορία αποκαλύφθηκε στη  ανατολική Ρωσία , όταν μετά από καταγγελίες οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα πεντάχρονο κορίτσι που μεγάλωνε με σκύλους και γάτες , δεν μιλούσε αλλά γάβγιζε κι αντιδρούσε όπως τα αγρίμια .

 Η υπόθεση της μικρής Νατάσσας που ζούσε σε αγροικία κοντά στην πόλη Τσίτα της ανατολικής Ρωσίας , έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Αν και ζούσε μαζί με τον πατέρα , τον παππού και τη γιαγιά της  , ουσιαστικά ήταν παρατημένη  και μεγάλωνε  μαζί με τα κατοικίδια του σπιτιού, τέσσερα μεγαλόσωμα σκυλιά και δεκάδες γάτες ,   όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Interfax . Η πεντάχρονη Νατάσσα βρέθηκε να φορά βρώμικα ρούχα , ενώ συμπεριφερόταν όπως τα ζώα , γάβγιζε και προσπαθούσε να δαγκώσει τους κοινωνικούς λειτουργούς που την απομάκρυναν από το σπίτι όπου ζούσε σαν αγρίμι.  

Η Νατάσσα μεταφέρθηκε σε στέγη παιδιών και βρίσκεται υπό την παρακολούθηση κοινωνικών λειτουργών . Έχει διάθεση για επικοινωνία,  δεν μιλάει όμως καθόλου και συνεννοείται με κραυγές , ενώ τρώει από το πιάτο της όπως τα κατοικίδια , χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια της αλλά βουτώντας το πρόσωπό της μέσα στο φαγητό.  Οι υπεύθυνοι της στέγης την έφεραν σε επαφή με άλλα παιδιά και διαπίστωσαν πως η πεντάχρονη έχει διάθεση επικοινωνίας και προσπαθεί να εγκλιματιστεί στις νέες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Κλείσιμο

Η 25χρονη  μητέρα της μικρής παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές και υποστήριξε ότι η Νατάσσα είχε απαχθεί  από τον πατέρα της σε ηλικία 2 ετών. Από την πλευρά του ο πατέρας υποστήριξε ότι πήρε την κόρη του επειδή η μητέρα της αδυνατούσε να την αναθρέψει . Σοκαριστική ήταν η κατάθεση του ανεύθυνου πατέρα για το γεγονός ότι η πεντάχρονη  δεν μιλάει : « μπορεί να μην ξέρει την ανθρώπινη γλώσσα , συνεννοείται όμως απταίστως με τα ζώα Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα», είπε,  αφήνοντας άφωνους τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους αστυνομικούς…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης