Κίεβο: Επεισόδια στη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων φιλοευρωπαίων διαδηλωτών

Κίεβο: Επεισόδια στη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων φιλοευρωπαίων διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν κατάληψη στο δημαρχείο του Κιέβου - Οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, με πέτρες και κροτίδες απάντησε το πλήθος - Περίπου 100 οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν

Κίεβο: Επεισόδια στη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων φιλοευρωπαίων διαδηλωτών
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ΕΕ πραγματοποιούν σήμερα πορεία στο κέντρο του Κιέβου και κατευθύνονται προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, παρά την απαγόρευση των αρχών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά την συγκέντρωσή του σε ένα πάρκο στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το πλήθος των διαδηλωτών ξεκίνησε την πορεία του προς το κέντρο του Κιέβου, όπου βρίσκεται η πλατεία αυτή, κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας και της ΕΕ και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλωτών έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο κτίριο που στεγάζει το δημαρχείο του Κιέβου, ενώ οι αστυνομικές αρχές διαπραγματεύονται με τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με το Russia
Today.

Παράλληλα, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ρίξει στο έδαφος το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, αλλά τους απέτρεψαν αστυνομικοί.

Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει πως περίπου 100 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από πέτρες και κροτίδες, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Euronews, όπως αναφέρει στο Twitter δέχθηκε επίθεση από άνδρες των τοπικών αρχών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι εικονολήπτης και να καταστραφεί η κάμερα που κρατούσε.




Δείτε το βίντεο τη στιγμή που ο εικονολήπτης του Euronews δέχεται επίθεση από αστυνομικό 

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ηγέτες της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να πείσουν ανθρώπους που βρίσκονταν σε δρόμους γύρω από την καρδιά των διαδηλώσεων να ενταχθούν κι εκείνοι στη συγκέντρωση. Μάλιστα, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι εντάσεις είναι αποτέλεσμα προβοκάτσιας.

«Οι σκηνές παραπέμπουν στις στιγμές της Πορτοκαλί Επανάστασης. Στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανό ο Ουκρανός πρόεδρος να διατηρήσει την εξουσία και τη θέση του», δήλωσε στο Russia Today ο πολιτικός αναλυτής, Αλεξάντρ Σελιβάνοφ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας προειδοποίησε σήμερα τους δεκάδες χιλιάδες αυτούς διαδηλωτές που ξεκίνησαν την πορεία τους στο κέντρο της πρωτεύουσας ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.

"Μαζικές ταραχές; Η αστυνομία δεν μπορεί να μην αντιδράσει σε αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Λιβύης, της Τυνησίας; Αν υπάρξουν αιτήματα (από την αντιπολίτευση) για μαζικές ταραχές, τότε θα αντιδράσουμε", σημείωσε ο υπουργός Βιτάλι Ζαχαρτσένκο σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στην οποία κατευθύνονται σήμερα οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές η αστυνομία κατέστειλε χθες βίαια μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ, πυροδοτώντας περαιτέρω την ένταση στην χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης