Ανακαλύφθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ανακαλύφθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Στο κουφάρι του U-168 βρίσκονταν ακόμα οι σκελετοί των μελών του πληρώματος – Το συγκεκριμένο υποβρύχιο βυθίστηκε το 1944

Ανακαλύφθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Β' Παγκόσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκε από ομάδα δυτών στην Ιάβα, στη θάλασσα της Ινδονησίας. Οι έρευνες για το σκάφος είχαν ξεκινήσει πριν από έναν μήνα, έπειτα από σχετικές πληροφορίες ντόπιων ψαράδων.

Το πολεμικό υποβρύχιο U-168 βυθίστηκε το 1944 από τορπίλες συμμαχικών πλοίων. Είχε ξεκινήσει τη δράση του το 1941 και μέχρι τη στιγμή της βύθισής του είχε καταφέρει να βυθίσει αρκετά πλοία των Συμμάχων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα ελληνικά.



Το πλέον αξιοσημείωτο στην υπόθεση έχει να κάνει με το πλήθος των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στο βυθισμένο κήτος, όπου εκτός των άλλων βρέθηκαν και δεκαεπτά σκελετοί μελών του πληρώματός του!
Κλείσιμο

“Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα πολεμικό πλοίο εκείνης της εποχής στα νερά μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό εύρημα καθώς θα μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας κατά τον Β' Π.Π.”, δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Αρχαιολογικού Κέντρου της Ινδονησίας που ανακάλυψε το υποβρύχιο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης