Guardian: Ο Πάπας ξεπέρασε σε δημοτικότητα και τον Ομπάμα

Guardian: Ο Πάπας ξεπέρασε σε δημοτικότητα και τον Ομπάμα

Ο άμβωνας είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο Πάπας για να ανατρέψει το σημερινό "στάτους κβο" – Λόγω της σεμνότητάς του ο Πάπας έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στο Διαδίκτυο

Guardian: Ο Πάπας ξεπέρασε σε δημοτικότητα και τον Ομπάμα
Ο αρθρογράφος Τζόναθαν Φρίντλαντ της εφημερίδας Guardian υποστηρίζει σε δημοσίευμά του ότι ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, αν και βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες στον παπικό θώκο, είναι το πιο πολυσυζητημένο άτομο στο Διαδίκτυο όπως και τα θέματα που τον αφορούν.

Από πλευράς αναζητήσεων στα διαδικτυακά sites KAI στα social media ο Πάπας βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση με τα πιο “καυτά” τόπικς στα social media βρίσκεται το Obamacare, στην τρίτη η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA λόγω του περιβόητου σκανδάλου Σνόουντεν και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ξανά ο... Πάπας! Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του Πάπα στο Twitter - @ Pontifex -.

O κ. Φρίντλαντ θεωρεί ότι η σεμνότητα που εμφανίζει στη δημόσια εικόνα του ο Πάπας τον έχει κάνει δημοφιλή. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για να επισκεφθεί ο Ποντίφικας τον Ιταλό πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα απλό μπλε Ford Focus και όχι λιμουζίνα όπως έκαναν οι προκάτοχοί του.

Έτσι εξηγείται η μεγάλη προσέλευση των καθολικών στην Εκκλησία καθώς και η χρήση του ονόματος Φραγκίσκος σε όλο και περισσότερες βαπτίσεις των καθολικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης