Liberation: «Έβγαλε μία καραμπίνα, και πυροβόλησε δύο φορές»

Liberation: «Έβγαλε μία καραμπίνα, και πυροβόλησε δύο φορές»

Οι αρχές του Παρισιού «χτενίζουν» την περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια έξω από τα κτίρια όπου στεγάζονται τα γαλλικά ΜΜΕ

Liberation: «Έβγαλε μία καραμπίνα, και πυροβόλησε δύο φορές»
Σε κατάσταση σοκ, οι δημοσιογράφοι της «Liberation» αποτυπώνουν στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τον τρόμο που ένιωσαν όταν χτες, υπό το φως της ημέρας,  ένας ένοπλος δράστης εισέβαλε στην είσοδο του κτιρίου και άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας  σοβαρά έναν εξωτερικό συνεργάτη της  εφημερίδας.

Οι αρχές του Παρισιού «χτενίζουν» την περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια έξω από τα κτίρια όπου στεγάζονται τα γαλλικά ΜΜΕ. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν βρει, μέχρι τώρα, κάποιο στοιχείο που να τους δίνει μία εικόνα για το που μπορεί να κρύβεται ο «τρελός» - όπως τον αποκαλούν-  δράστης.



Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού τόνισε πως, από τις φωτοραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, θα υπάρξουν πιθανότατα κάποιες μαρτυρίες που θα τους κατευθύνουν.
Κλείσιμο

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν έναν άντρα με χαρακτηριστικά Ευρωπαίου, ύψος 1,75. έως 1,80μ. , μούσι τριών ημερών, που φορούσε γυαλιά, ένα χακί παλτό (πάνω από το γόνατο), ένα κασκέτο ή μπερέ και είχε μαζί του έναν αθλητικό σάκο.



Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Liberation», ο άνθρωπος - κλειδί για τον εντοπισμό του δράστη είναι ο άνθρωπος που κρατούσε όμηρο επί 20 λεπτά. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλ, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του καθώς όπως επισημαίνει,«ο ένοπλος δράστης, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία, δείχνει σαν μην καταλαβαίνει τι κάνει. Ακόμα και μετά την εισβολή του στη «Liberation», με ιδιαίτερη ψυχραιμία άρχισε να πυροβολεί λίγα τετράγωνα πιο κάτω στο κτίριο της Societe Generale. Aυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξανακτυπήσει».



Ο «τρελός» δράστης, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα , γέμισε με αίματα την είσοδο της αριστερής εφημερίδας. Η δημοσιογραφική ομάδα δέχεται την ψυχολγική υποστήριξη τωνειδικών , ανακοίνωσε ο διευθυντής της εφημερίδας. Η «Le Figaro» κάνει μία αναδρομή σε ανάλογα περιστατικά και επισημαίνει ότι ναι μεν είναι σπάνιες οι επιθέσεις στα γαλλικά ΜΜΕ , ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ήταν επικίνδυνες για τη ζωή των δημοσιογράφων.

Eν τω μεταξύ, ο οδηγός, τον οποίο ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στα γραφεία της εφημερίδας Liberation έθεσε υπό ομηρία, υποχρεώνοντάς τον να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του ως τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, δήλωσε στην αστυνομία ότι ο άνδρας αυτός τού είπε ότι «είναι έτοιμος για όλα και ότι έχει χειροβομβίδα» στο σακκίδιό του, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

«Είπε στον οδηγό ότι έχει βγει από τη φυλακή, ότι είναι έτομος για όλα και ότι έχει μαζί του χειροβομβίδα», τόνισε η ίδια πηγή.





Την ίδια ώρα, ο βοηθός φωτογράφου που έχει τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά του δράστη, υπεβλήθηκε σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση και, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, είναι λίγο καλύτερα  αν και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης