Ομπάμα: Θα ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού

Ομπάμα: Θα ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού

Μετά το «λουκέτο» των υπηρεσιών ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως θα εργαστεί σκληρά για τους Αμερικανούς πολίτες  - «Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος και δε θα γίνω τέλειος πρόεδρος», δήλωσε και παραδέχθηκε ότι «χάσαμε τη μπάλα»

 


Ομπάμα: Θα ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη μεταρρύθμιση υγείας, το περίφημο Obamacare, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει καλά και υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό ότι θα εργαστεί σκληρά για να το επιτύχει.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα, έστειλε μήνυμα στις Φιλιππίνες που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό τυφώνα Χαϊγιάν, λέγοντας πως έχει συγκλονιστεί από τις δραματικές εικόνες και δηλώνοντας πως η σκέψη όλων βρίσκεται με τον λαό.

«Όταν οι φίλοι έχουν πρόβλημα η Αμερική τους βοηθά. Όπως είπα στον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Μπενίνιο Ακουίνο, οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια. Οι Φιλιππίνες θα συνεχίσουν να έχουν έναν φίλο στο πλευρό τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Κλείσιμο

Στη συνέχεια μίλησε για τη μεταρρύθμιση της υγείας που οδήγησε στη διακοπή των εργασιών στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προκαλώντας ταραχή στις ΗΠΑ και τις διεθνείς αγορές.

Ξεκινώντας από το πρόβλημα που σημειώθηκε στην ιστοσελίδα όπου οι πολίτες μπορούσαν να εγγραφούν στο πρόγραμμα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μέσα σε έναν μήνα παρά τα προβλήματα εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών διαπίστωσαν τα οφέλη για το πρόγραμμα υγεία. Πρόσθεσε, πάντως ότι δεν είχε ενημερωθεί προσωπικά για το ενδεχόμενο κακής λειτουργίας του ιστότοπου και παραδέχθηκε ότι «χάσαμε τη μπάλα».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η μεταρρύθμιση δε θα λύσει όλα τα προβλήματα όλων των ανθρώπων, αλλά θα βοηθήσει πολλούς.

Όσο για εκείνους που συνεχίζουν να λαμβάνουν επιστολές από τις ασφαλιστικές εταιρίες τους που τους ζητούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν το πρόγραμμα, ο Αμερικανός πρόεδρος τους κάλεσε να μπουν στην ιστοσελίδα και να ενημερωθούν για το Obamacare. Όποια και να είναι η επιλογή τους ωστόσο, δήλωσε ότι μπορούν να παρατείνουν το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει για έναν ακόμα χρόνο.

«Θα λύσουμε τα προβλήματα, θα το κάνουμε σωστά και το Obamacare θα λειτουργήσει σωστά για όλους», τόνισε ο Ομπάμα.

Σχετικά με το «shutdown» δήλωσε πως κατανοεί ότι ο κόσμος είναι ενοχλημένος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες ενοχλήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά το πρόβλημα στη λειτουργία της ιστοσελίδας με το πρόγραμμα υγείας.

Πάντως, όπως επισήμανε: «Ό,τι και να λέει το Κογκρέσο εγώ είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα συνεχίσω να εργάζομαι για τους πολίτες και θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω τη μεταρρύθμιση υγείας».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο μόνος τρόπος για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού είναι να γίνει καλή δουλειά.

«Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος και δε θα γίνω τέλειος πρόεδρος αλλά θα ξυπνάω κάθε μέρα για να εργάζομαι για τον αμερικανικό λαό. Αυτή η δέσμευση θα εξακολουθήσει να ισχύει. Υπόσχομαι ότι δε θα είμαι τέλειος, αλλά υπόσχομαι ότι θα δουλέψω όσο μπορώ για να είναι όλα ιδανικά για τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Δε θέλουμε το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα, δεν είναι επικίνδυνο μοναχά για εμάς και τους εταίρους μας, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες. Το Ιράν δεν πρέπει να έχει πυρηνικά».

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι κυρώσεις που επέβαλε κινητοποίησαν τη διεθνή κοινότητα και ώθησαν το Ιράν να διαπραγματευτεί ειρηνικά σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης