«Διακρατική συνεργασία» κατασκόπων θέλει η Ρωσία

«Διακρατική συνεργασία» κατασκόπων θέλει η Ρωσία

Με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙ6 θα συνεργαστεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSΒ, ενόψει της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, 7 έως 23 Φεβρουαρίου, 2014.

«Διακρατική συνεργασία» κατασκόπων θέλει η Ρωσία
FSB και ΜΙ6 ξαναμπαίνουν σε τροχιά συνεργασία μετά από 7 χρόνια. Είχαν διακοπεί το 2006, μετά τον θάνατο του πρώην Ρώσου κατασκόπου Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, όταν δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πλουτώνιο-210 το 2006. Η υπόθεση ζημίωσε σοβαρά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Την συνεργασία με την FSB επιβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 σερ Τζον Σόουερς, σε ομιλία του σε βρετανούς βουλευτές.

Η Μόσχα  θα πραγματοποιήσει σήμερα την τέταρτη συνάντηση, από μια σειρά επαφών με τις μυστικές υπηρεσίες  30 χωρών, με θέμα τη συνεργασία στην ασφάλεια των Ολυμπιακών  Αγώνων στο Σότσι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FSB. Να υπενθυμίσουμε πως το Σότσι βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου Καύκασου, ο οποίος μαστίζεται από βία και τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα από εξτρεμιστές ισλαμιστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης