«Κίνδυνος για όλο τον κόσμο» η κατάσταση στις ΗΠΑ

«Κίνδυνος για όλο τον κόσμο» η κατάσταση στις ΗΠΑ

Οι επικεφαλής τραπεζικών κολοσσών εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους στον αμερικανό πρόεδρο για την κατάσταση

«Κίνδυνος για όλο τον κόσμο» η κατάσταση στις ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ελίτ των τραπεζών στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου, ημέρα που οι ΗΠΑ θα υπερβούν το όριο δανεισμού τους ενώ, η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί πως η η εβδομάδα που διανύουμε είναι "εβδομάδα κινδύνου για τον κόσμο".

Σύμφωνα με το Reuters, οι επικεφαλής των τραπεζικών κολοσσών της Deutsche Bank, της JP Morgan και της BΝP Paribas εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους στον Αμερικανό πρόεδρο επισημαίνοντας τους κινδύνους πόυ ελλοχεύουν από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

Την ιδια ώρα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξήρε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης καλώντας το Κογκρέσο να καταλήξει το ταχύτερο δυνατό σε μία συμβιβαστική λύση δίνοντας το "φιλί της ζωής" στην αμερικανική οικονομία .
Κλείσιμο

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον αρχηγό των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μπένερ και άλλα στελέχη του συντηρητικού κόμματος καθώς ο χρόνος τον πιέζει ασφυκτικά. Εάν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου δανεισμού , σε λίγα 24ωρα η Ουάσινγκτον θα έχει υπερβεί το όριο δανεισμού της προκαλώντας κλυδωνισμούς όχι μόνο στην αμερικανική οιικονομία αλλά και στις διεθνείς χρηματαγορές. Σύμφωνα με το Reuters, ο Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής της JP Morgan, αποκάλυψε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα διευθυντικά στελέχη τραπεζών προετοιμαζόντουσαν για το χειρότερο σενάριο, αυτό της χρεοκοπίας των ΗΠΑ ." Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τίναζε στον αέρα την οικονομική ανάρρωση του πλανήτη από την κρίση 2007 - 2008", υπογράμμιζε ο Ντίμον.

Το οικονομικό blackout στο αμερικανικό Δημόσιο έχει οδηγήσει τους Αμερικανούς στους...δρόμους τα τελευταία 24ωρα . Στην Ουάσινγκτον χιλιάδες Βετεράνων Πολέμου διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μερικό κλείσιμο απο τη κυβέρνηση των μνημείων .Οι διαδηλωτές φώναζαν “Η.Π. Α.” και “γκρεμίστε τα τείχη” κατηγορώντας τον Ομπάμα και τους δημοκρατικούς ηγέτες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Την ίδια ώρα, η Σάρα Πέιλιν, πρώην αρχηγός του υπερσυντηρητικού κόμματος του Τσαγιού - γνωστή για τις λεκτικές γκάφες της- εθεάθη σε διαδήλωση μαζί με άλλα στελέχη του κινήματος εκφράζοντας την οργή της για την πολιτική του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με βίντεο που έχει αναρτήσει Αμερικανός πολίτης στο Facebook, τις τελευταίες ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από το Λευκό Οίκο υπό το φόβο επεισοδίων μετά την προειδοποίηση των διαδηλωτών ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης