Ρωσία: Μνημείο για την Άννα Πολιτκόφσκαγια

Ρωσία: Μνημείο για την Άννα Πολιτκόφσκαγια

Επτά χρόνια από τη δολοφονία της –Ακόμα αναζητείται ο άνθρωπος πίσω από την εκτέλεσή της

Με Ίβκοβιτς και στο Λονδίνο!
Ρωσία: Μνημείο για την Άννα Πολιτκόφσκαγια

Μία μπρούτζινη πλάκα με το πρόσωπο της Αννα Πολιτκόφσκαγια θα κοσμεί από σήμερα την είσοδο των γραφείων της εφημερίδας Novaya Gazeta, στην οποία η Ρωσίδα δημοσιογράφος εργαζόταν μέχρι που δολοφονήθηκε άγρια.

Επτά χρόνια από τον θάνατό της δημοσιογράφου, που με τα ρεπορτάζ της ενοχλούσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, το μπρούτζινο έργο θα θυμίζει σε όλους τον αγώνα της 48χρονης ρεπόρτερ και τον άδικο χαμό της.

«Ελπίζω σύντομα να διαβάσουμε το όνομα αυτού που διέταξε τη δολοφονία της και την ποινή του», δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας, Ντμίτρι Μουράτοφ κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, στα οποία παραβρέθηκαν τα παιδιά της και η αδελφή της.

Κλείσιμο

Για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια, η οποία εκτελέστηκε έξω από το σπίτι της στις 7 Οκτωβρίου του 2006, καταδικάστηκε ένας πρώην αστυνομικός, ενώ αναμένεται να δικαστούν τέσσερις ύποπτοι.

Ωστόσο, ακόμα αναζητείται ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εντολή θανάτου, ενώ όπως είχε υποστηρίξει παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Κοmmersant, η δολοφονία «παραγγέλθηκε» από τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα της Ρωσίας Μπόρις Μπερεζόφσκι, που βρέθηκε νεκρός πριν λίγο καιρό στη Βρετανία και από τον Τσετσένο αυτονομιστή ηγέτη Αχμέντ Ζακάγιεφ. Πάντως, ο άνδρας που φέρεται να πάτησε την σκανδάλη και να έδωσε τη χαριστική βολή στην δημοσιογράφο, λέγεται πως ήταν ο Ράσταμ Μαχμούντοφ, ο οποίος και συνελήφθη.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης