Κάμερον: «Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Ομπάμα για τη Συρία»

Κάμερον: «Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Ομπάμα για τη Συρία»

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα απογοητευθούν που η Βρετανία «δεν θα εμπλακεί» στις επιχειρήσεις

Κάμερον: «Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Ομπάμα για τη Συρία»
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με ψηφοφορία την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην οποία η Δύση προσάπτει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου.

«Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία», έγραψε ο Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Τα σχέδια του Κάμερον πάντως για συμμετοχή της Βρετανίας στην στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ ματαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε σε μια οριακή ψηφοφορία την κυβερνητική πρόταση για να εγκριθεί επί της αρχής μια τέτοια επιχείρηση.

Κλείσιμο
Η ήττα του Κάμερον έθεσε υπό αμφισβήτηση το ρόλο της Βρετανίας ως του πιο αξιόπιστου εταίρου των ΗΠΑ σε στρατιωτικά ζητήματα, ρόλο που ο Κάμερον εργαζόταν σκληρά για να διατηρήσει.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα απογοητευθούν που η Βρετανία «δεν θα εμπλακεί» στις επιχειρήσεις.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης